Παυλόπουλος: Η τεχνολογία τείνει να μετατρέψει το λόγο σε ευτελή καταναλωτική πληροφορία

Παυλόπουλος: Η τεχνολογία τείνει να μετατρέψει το λόγο σε ευτελή καταναλωτική πληροφορία Facebook Twitter
2

«Ως συστατικό στοιχείο του παγκόσμιου πολιτισμού, το βιβλίο καλείται ν’ αντισταθεί στη σύγχρονη παρακμιακή πορεία του πολιτισμού τούτου. Ιδίως δε ν’ αντισταθεί σ’ εκείνη την τάση "παντοκρατορίας" της τεχνολογίας, η οποία τείνει να μετατρέψει το λόγο σε ευτελή καταναλωτική πληροφορία και, έτσι οδηγεί σε μιαν επικίνδυνη κατάσταση "αποξήρανσης" της γνώσης και της τέχνης», τονίζει σε μήνυμά του για την αυριανή παγκόσμια ημέρα βιβλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και προσθέτει «το βιβλίο, πρωτίστως στην έντυπη μορφή του που "σφυρηλατεί" μιαν αναντικατάστατη υλική σχέση με τον αναγνώστη, διατηρεί την αληθινή σχέση με τον άνθρωπο και με τον κόσμο, αποτελώντας πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση κάθε πνευματικώς φθοροποιού εικονικής προσομοίωσης».

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «το νόημα της παγκόσμιας ημέρας του βιβλίου μπορεί να συμπυκνωθεί, με απαράμιλλη πληρότητα, στην πασίγνωστη φράση του Χόρχε Λουίς Μπόρχες: "Το σύμπαν είναι μια μεγάλη βιβλιοθήκη". Υπό το πρίσμα αυτό κάθε βιβλίο αποτελεί μέρος της αλήθειας, κρυφής και φανερής, του κόσμου» και καταλήγει με την ευχή: «οι αναγνώστες συνεχώς να πληθαίνουν και η ανάγνωση, ως κορυφαία στάση αντίστασης στην φθορά, ν’ αποτελεί ζωογόνο συνθήκη στην ανηφορική πορεία της ζωής».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια