Παρέμβαση και από την Κίνα: Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Παρέμβαση και από την Κίνα: Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ Facebook Twitter
1

Αναφορά και στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της έκανε ο Πρωθυπουργός της Κίνας κατά τη συνάντηση του με τον βασιλιά του Βελγίου, Φίλιππο, ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα.

Ο κ. Λι Κετσιάνγκ, εξέφρασε την ελπίδα να επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις και η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη σημειώνοντας ότι υποστηρίζει τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, και θέλει να δει μια ευημερούσα, ενωμένη Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης, ο Κινέζος Πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στην επικείμενη σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και τόνισε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την ΕΕ, και μακροπρόθεσμα υποστηρίζει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θέλοντας να δει μια ευημερούσα, ενωμένη Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ. Τα σημερινά προβλήματα χρέους της Ελλάδας διέρχονται μια κρίσιμη περίοδο, και η Κίνα ελπίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εκτιμά δε ιδιαίτερα τις προσπάθειες των ενδιαφερομένων μερών, και ελπίζει στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων. Η Κίνα στηρίζει την Ευρώπη και την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ