Παρακολουθήσεις: Παρέμβαση Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ σήμερα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στην πρόθεσή του να αξιοποιηθούν όλα τα θεσμικά μέσα σε ό,τι αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΝΔ σήμερα στις 18:00. 

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στο ανώτατο κομματικό όργανο αναμένεται να υποστηρίξει ότι γίνεται απόπειρα δημιουργίας εσωτερικού προβλήματος στη ΝΔ μέσω της προσπάθειας σύνδεσης του ίδιου με τις λίστες φερόμενων στόχων παρακολούθησης που δημοσιεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida. 

«Καλούν την κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν ισχύουν αυτά που υποστηρίζει ο Βαξεβάνης χωρίς στοιχεία, αντί να καλείται ο Βαξεβάνης να αποδείξει με στοιχεία ότι ισχύουν αυτά που λέει», υποστηρίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού που επικαλείται το ίδιο μέσο και κάνουν λόγο για «τοξική στρατηγική με δόσεις», με στόχο να πληγεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση. 

Η κυβερνητική θέση για τις παρακολουθήσεις και τα σχετικά δημοσιεύματα είναι πως μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να διαλευκάνει την υπόθεση και να δώσει απαντήσεις. Επίσης, κυβερνητικοί παράγοντες που επικαλείται το iefimerida σημειώνουν πως η δικαιοσύνη οφείλει να καλέσει όσους εμπλέκονται να δώσουν απαντήσεις και να συνδράμουν στο έργο της. 

Άμεσα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση η νομοθετική ρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ και την προστασία από κακόβουλα λογισμικά. Αυτή προβλέπει τροποποίηση της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, με επιπλέον δικλείδες ασφαλείας για τα πολιτικά πρόσωπα. 

Εκτός της υπογραφής των δύο εισαγγελέων θα απαιτείται και μία τρίτη, από πολιτικό πρόσωπο εκτός ΕΥΠ, πιθανότατα από γενικό γραμματέα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προβλέπεται η σύσταση επιτροπής συντονισμού για θέματα κυβερνοασφάλειας και η πλήρης απαγόρευση της εμπορίας κακόβουλων λογισμικών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ