Ο Ηλίας Ψινάκης παραιτήθηκε από δήμαρχος Μαραθώνα καθώς θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον συνδυασμό «Πολίτες», πολιτική κίνηση που ίδρυσε ο ίδιος.

 

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Open, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Μάτι, σημειώνοντας σχετικά πως σωστά διώκεται για τη φονική πυρκαγιά. «Σωστά διώκομαι για την τραγωδία στο Μάτι», δήλωσε ο ίδιος. «Ζήσαμε τραγικές στιγμές», ανέφερε σχετικά με την πυρκαγιά, σημειώνοντας πως «όταν γίνεται κάτι τόσο τραγικό κι έχεις θύματα, καμένες περιουσίες, τον τεράστιο πόνο της καταστροφής κάποιος πρέπει να φταίει».

 

Ωστόσο σημείωσε πως δεν μπορεί ο ίδιος να εντοπίσει το δικό του λάθος. «Στοχοποιήθηκα γιατί κάνω μόνο τη δουλειά μου. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα», είπε ακόμη και παραδέχτηκε ότι «έκανα ηλιθιότητα που είπα ότι κάηκε το σπίτι μου», ενώ χαρακτήρισε αισχρό το γεγονός ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται πολιτικά την τραγωδία στο Μάτι.

 

«Έχω έρθει τετ-α-τετ με ανθρώπους που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους. Κοίταξε, αυτοί που έχουν χάσει τα πάντα και είναι ακόμα σε κατασκηνώσεις είναι πάρα πολύ ευγνώμονες σου λένε: "Ευχαριστούμε που ήρθατε... θέλουμε αυτό, κάνουμε αυτό...". Εγώ απορώ... Από αυτούς που έχουν πάθει λιγότερη ζημιά, βγαίνουν μερικοί και βρίζουν...», είπε ο Ηλίας Ψινάκης.

 

Δείτε το βίντεο: