Παραιτήθηκε ο Ηλίας Ψινάκης από δήμαρχος Μαραθώνα

Παραιτήθηκε ο Ηλίας Ψινάκης από δήμαρχος Μαραθώνα Facebook Twitter
4

Ο Ηλίας Ψινάκης παραιτήθηκε από δήμαρχος Μαραθώνα καθώς θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον συνδυασμό «Πολίτες», πολιτική κίνηση που ίδρυσε ο ίδιος.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Open, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Μάτι, σημειώνοντας σχετικά πως σωστά διώκεται για τη φονική πυρκαγιά. «Σωστά διώκομαι για την τραγωδία στο Μάτι», δήλωσε ο ίδιος. «Ζήσαμε τραγικές στιγμές», ανέφερε σχετικά με την πυρκαγιά, σημειώνοντας πως «όταν γίνεται κάτι τόσο τραγικό κι έχεις θύματα, καμένες περιουσίες, τον τεράστιο πόνο της καταστροφής κάποιος πρέπει να φταίει».

Ωστόσο σημείωσε πως δεν μπορεί ο ίδιος να εντοπίσει το δικό του λάθος. «Στοχοποιήθηκα γιατί κάνω μόνο τη δουλειά μου. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα», είπε ακόμη και παραδέχτηκε ότι «έκανα ηλιθιότητα που είπα ότι κάηκε το σπίτι μου», ενώ χαρακτήρισε αισχρό το γεγονός ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται πολιτικά την τραγωδία στο Μάτι.

«Έχω έρθει τετ-α-τετ με ανθρώπους που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους. Κοίταξε, αυτοί που έχουν χάσει τα πάντα και είναι ακόμα σε κατασκηνώσεις είναι πάρα πολύ ευγνώμονες σου λένε: "Ευχαριστούμε που ήρθατε... θέλουμε αυτό, κάνουμε αυτό...". Εγώ απορώ... Από αυτούς που έχουν πάθει λιγότερη ζημιά, βγαίνουν μερικοί και βρίζουν...», είπε ο Ηλίας Ψινάκης.

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Παρακολουθησα μια συνεντευξη του. Ειπε οτι στην Ευρωβουλη ειναι τα φραγκα για την χωρα και θα προσπαθησει να φερει οσο πιο πολλα μπορει. Μονο εμενα μου φανηκε χυδαιο και οτι απευθυνεται σε βλακες;
Εντάξει, ευθύς ήταν από πάντα, και στη σόουμπιζ. Σωστά τα λέει, ειδικά για όσους βρίζουν...είπε πως διώκεται ορθά και πως είπε βλακεία. Δεν είδα άλλον να το κάνει. Όπως και νάχει η παραίτηση δεν συνδέεται άμεσα με την φωτιά αλλιώς θα την είχε κάνει περυσι. Απλώς ξέρει πως λόγω της εθνικής καταστροφής εκεί, ανεξαρτήτως λαθών και ευθύνης του, πολύ απλά σιγά μην τον επανεκλέξουν. Οπότε πάει για Ευρωβουλευτής. Άμα του κάτσει καλώς, θα έχει και πολλά προνόμια, καλά λεφτά κτλπ (οι Έλληνες βουλευτές μπροστά τους δεν είναι τίποτα). Ωστόσο επειδή βλέπω στα διάφορα σχόλια ανάμικτες αντιδράσεις και συχνά είναι υπο καλό φως γιατί δεν μπήκε στην Δημαρχία για τα λεφτά και επειδή "τα έχωνε" σε διάφορους, από εκεί και πέρα υπάρχει κανείς κάτοικος εκεί (ή που ναχει σχέσεις με τον Δήμο αυτόν) να μας πει και λίγο πρακτικά τι έργο αφήνει πίσω και εντυπώσεις δημοτών (υποθετωντας οτι δεν υπήρξε καταστροφή Ματιού);; Αντικειμενικά. Επιγραμματικά τα έργα του διότι δεν αναφέρεται ποτέ κάτι. Εαν ήταν καλύτερος από προκατόχους κτλπ. Από απλή περιέργεια...
Άντε με το καλό να πάει στην Ευρωβουλή, να πιάσει και εκεί φωτιά και να βγει ο Ψινάκης να διδάξει τα γατάκια τι σημαίνει υπεύθυνος δημόσιος άνδρας.Εμ τι, να μη στείλουμε τέτοια μεγαλοφυια να μας εκπροσωπήσει στην διεθνή κοινότητα και να τον κρατάμε εδώ να χαραμίζεται ;A, μεγάλε Κωστόπουλε, τι κάνουμε για να δείξουμε ότι επιτέλους ξεβλαχιαστήκαμε εδώ στην βουκολική Ελλαδίτσα.Και θυσίες ανθρώπων κάνουμε, όχι μόνο ζώων.Μεγάλη η χάρη σου.