No.1

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Δημόσια Τηλεόρασης ο Παντελής Καψής

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Δημόσια Τηλεόρασης ο Παντελής Καψής Facebook Twitter
3

Παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης ο Παντελής Καψής, ο οποίος θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές με τον συνδυασμό της Ελιάς.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντά του, μέχρι να οριστεί νέος υφυπουργός, το πιο πιθανό μετά τις ευρωεκλογές.

Ολόκληρη η δήλωση της παραίτησης του Π. Καψή:

"Υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό. Οπως είχα εξηγήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση είχε ημερομηνία λήξης.

Κι αυτό, γιατί δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης και μάλιστα με αποκλειστική αρμοδιότητα την εποπτεία της.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το κλείσιμο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση ψήφισε έναν νέο νόμο για τη δημόσια τηλεόραση, ο οποίος, όπως έχει αναγνωρίσει και η EBU, εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο τη θεσμική της ανεξαρτησία.

Διορίστηκε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο αποτελείται από υψηλού κύρους προσωπικότητες, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, το οποίο με τη σειρά του και με ανοικτές διαδικασίες επέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, βγήκε στον αέρα ο ενδιάμεσος φορέας, η Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, βάζοντας έτσι τέλος στο "μαύρο".

Ηδη, η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα είναι έτοιμη να μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ολοκληρώνεται η στελέχωσή της με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Αμέσως μετά, εντός του Μαϊου, προβλέπεται να λειτουργήσει και το δεύτερο κανάλι, που θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα με ειδησεογραφικό πρόγραμμα, που θα παράγεται από τη διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας.

Η υπόθεση μίας πραγματικά ανεξάρτητης τηλεόρασης, ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί κουλτούρα και παράδοση ανεξαρτησίας τόσο στο στελεχιακό δυναμικό της όσο και στο πολιτικό μας σύστημα. Με αυτή την έννοια είναι ένας αγώνας διαρκής που μας αφορά όλους".

3

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM