Παππάς για κανάλια: Είμαστε σε μια καινούργια φάση στο τηλεοπτικό τοπίο

Παππάς για κανάλια: Είμαστε σε μια καινούργια φάση στο τηλεοπτικό τοπίο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τώρα θα έχουμε ένα ρυθμισμένο τοπίο για την επόμενη δεκαετία, τόνισε ο Ν. Παππάς αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

 

«Στην πολιτική λίγη μεγαλοσύνη δεν βλάπτει. Ο νόμος 4339 εφαρμόστηκε και αν δεν ήταν στην αρχική του μορφή, αυτό οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία και τις αρνήσεις της, που μίλαγε τότε για απεριόριστο φάσμα και ότι οι τέσσερις άδειες ήταν λίγες. Τώρα έχουμε έξι άδειες, βγήκε η απόφαση, θα έχουμε τίμημα, και είμαστε σε μια καινούργια φάση στο τηλεοπτικό τοπίο».

Αυτά σχολίασε στο ραδιόφωνο του REAL FM, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι θα περίμενε μια πιο ομαλή σχέση με την πραγματικότητα από τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι τώρα θα έχουμε ένα ρυθμισμένο τοπίο για την επόμενη δεκαετία. «Διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο όπου τα κανάλια θα πληρώνουν για τις άδειες» τόνισε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι το φάσμα δεν είναι χωράφι το οποίο κατελήφθη σε συνθήκες γκρίζας ζώνης, το κράτος έχει την αρμοδιότητα να αδειοδοτήσει και ο καθένας οφείλει να τηρεί τις πάρα πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Μιλώντας για την έκπτωση του παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι ειδικά στην ενημέρωση γίνονται «τέρατα» και η δημοσιογραφική κοινότητα οφείλει να αυτορυθμιστεί. Δήλωσε αισιόδοξος για μια ανάκαμψη του τηλεοπτικού προϊόντος, προσθέτοντας ότι το υποστηρικτικό πλαίσιο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές, το οποίο -σπάζοντας κάθε ρεκόρ της ελληνικής γραφειοκρατίας- ήδη λειτουργεί και δέχεται πολλές αιτήσεις, θα βοηθήσει τα κανάλια, για να αναζωογονηθεί ο κλάδος.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δομικό πρόβλημα. Έχει μετατοπιστεί η στάση της από το Βουκουρέστι στη γραμμή Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η σημερινή της γραμμή κάνει ανθρώπους που υπηρέτησαν τότε στο ΥΠΕΞ να δαγκώνουν τη γλώσσα τους σήμερα, σχολίασε ο Νίκος Παππάς.

Καλούμενος να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες και το ποιος τις οργανώνει, ο κ. Παππάς είπε ότι οφείλουμε να δούμε ποιος είναι ο χαρακτήρας αυτών των διαμαρτυριών.

Σημείωσε ότι πολύς κόσμος που δεν είχε αντίληψη για τη συμφωνία, πίστευε σε μια προσβολή από τους γείτονες της αρχαίας ιστορίας των Μακεδόνων, και αυτό είναι κάτι που ρητά αναφέρεται στη συμφωνία, ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία, με σαφείς διατάξεις ενάντια σε κάθε αλυτρωτισμό, το απαραβίαστο των συνόρων κ.λπ.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί έξω από τη Βουλή δεν αφορούν φυσικά όλους όσοι ήταν απέξω, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία, διά της ρητορικής της και όταν μιλάει για εθνομηδενιστές, νομιμοποιεί αυτά τα φαινόμενα. «Οφείλει να πάρει θέση αν τα στηρίζει ή όχι» τόνισε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Πολιτική / Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρίσμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικα
NEWSROOM