Παπαγγελόπουλος: Κατέθεσε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας στην Προανακριτική

Παπαγγελόπουλος: Κατέθεσε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας στην Προανακριτική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αίτηση ακυρότητας των διαδικασιών που τηρήθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, προχώρησε σε αυτή την κίνηση- που είχε προαναγγείλει- δύο 24ωρα πριν από το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής. Ζητά την απευθείας κρίση της τακτικής Δικαιοσύνης για μία σειρά θεμάτων που θέτει στην αίτηση του τα οποία υποστηρίζει πως καταδεικνύουν ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και όχι ποινική.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε ο ίδιος την αίτηση ακυρότητας, συνοδευόμενος στα δικαστήρια από τους συνηγόρους του Δημήτρη και Λυδία Τσοβόλα. Κατά την άποψη που διατυπώνει ο αιτών, γεννώνται ζητήματα ακυροτήτων:

Από την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και παροχής εξηγήσεων χωρίς να προσδιορίζονται «έστω και στοιχειωδώς» οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε και κλήθηκε για εξηγήσεις, γεγονός που αντίκειται και στην Ευρωπαϊκή και στην Ελληνική νομοθεσία και παραβιάζει τα υπερασπιστικά του δικαιώματα. Από τον «μη εύλογο χρόνο» που του διατέθηκε ώστε να μελετήσει αποτελεσματικά την 235 χιλιάδων σελίδων δικογραφία και να ετοιμάσει την υπεράσπιση του. Από την πρόωρη κλήτευση του, χωρίς να έχει συλλεγεί από την Επιτροπή το απαραίτητο ανακριτική υλικό.

Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει θέμα ακυρότητας και για την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από μέλη της επιτροπής, αλλά και για την παράνομη μη κλήση για εξέταση «ουσιωδών μαρτύρων» καθώς και του -μηνυτή στην υπόθεση- πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM