Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αίτηση ακυρότητας των διαδικασιών που τηρήθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, προχώρησε σε αυτή την κίνηση- που είχε προαναγγείλει- δύο 24ωρα πριν από το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής. Ζητά την απευθείας κρίση της τακτικής Δικαιοσύνης για μία σειρά θεμάτων που θέτει στην αίτηση του τα οποία υποστηρίζει πως καταδεικνύουν ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και όχι ποινική.

 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε ο ίδιος την αίτηση ακυρότητας, συνοδευόμενος στα δικαστήρια από τους συνηγόρους του Δημήτρη και Λυδία Τσοβόλα. Κατά την άποψη που διατυπώνει ο αιτών, γεννώνται ζητήματα ακυροτήτων:

 

Από την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και παροχής εξηγήσεων χωρίς να προσδιορίζονται «έστω και στοιχειωδώς» οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε και κλήθηκε για εξηγήσεις, γεγονός που αντίκειται και στην Ευρωπαϊκή και στην Ελληνική νομοθεσία και παραβιάζει τα υπερασπιστικά του δικαιώματα. Από τον «μη εύλογο χρόνο» που του διατέθηκε ώστε να μελετήσει αποτελεσματικά την 235 χιλιάδων σελίδων δικογραφία και να ετοιμάσει την υπεράσπιση του. Από την πρόωρη κλήτευση του, χωρίς να έχει συλλεγεί από την Επιτροπή το απαραίτητο ανακριτική υλικό.

 

Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει θέμα ακυρότητας και για την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από μέλη της επιτροπής, αλλά και για την παράνομη μη κλήση για εξέταση «ουσιωδών μαρτύρων» καθώς και του -μηνυτή στην υπόθεση- πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ