Πάντοαν: Δεν δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις ο Βαρουφάκης

Πάντοαν: Δεν δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
0

Να καταθέσει άμεσα τις προτάσεις της για να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία με τους εταίρους και εκταμίευση της δόσης, κάλεσε την Ελλάδα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β΄για την Ελλάδα.

«Απ' όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει σχέδιο Β' για την Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους στη Ρώμη, προσθέτοντας πως «ο στόχος είναι να υπάρξει άμεσα συμφωνία με την Αθήνα».

Όπως ανέφερε, το μήνυμα προς την Ελλάδα είναι ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος και η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει γρήγορα, συγκεκριμένες και λεπτομερείς προτάσεις.

Σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός διέψευσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης από συναδέλφους του που είναι απογοητευμένοι από τη διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε συγκεκριμένα πως «ουδείς προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο και ζωηρό τόνο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δεν διανοείται να εκφράσει αρνητικές απόψεις για έναν συνάδελφο». «Με τον Γιάνη οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες», προσέθεσε.

Τέλος, ο Πάντοαν επισήμανε ότι η Ιταλία δεν κινδυνεύει από την τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες με την οξεία φάση της κρίσης το 2012, όταν τα προβλήματα στην Ελλάδα δημιούργησαν φόβους για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM