Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται καμία παρέμβαση στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση συντακτών Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Η κυβέρνηση δε σκέφτεται καμία παρέμβαση στα όσα ισχύουν για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών, στη Θεσσαλονίκη.

«Για το λιανεμπόριο, νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δε σκέφτεται καμία παρέμβαση στα όσα ισχύουν για το ωράριο. Καμία παρέμβαση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το ωράριο είναι συγκεκριμένο, μέσα στα πλαίσια αυτού του ωραρίου ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανοίγει και να κλείνει όποτε θέλει, μέσα όμως σε αυτό το πλαίσιο. Τώρα, αν οι εμπορικοί σύλλογοι καταφέρουν να φτάσουν σε μια συμφωνία και επιβάλουν στα μέλη τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας κάτι διαφορετικό αυτό είναι μιας άλλης τάξεως κουβέντα. Πάντως, για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν υπάρχει στις σκέψεις της κυβέρνησης, στις προθέσεις της, δεν υπάρχει καν στο τραπέζι, το να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, είτε με νομοθέτηση, ή οποιαδήποτε υποχρεωτική μετατόπιση του ωραρίου νωρίτερα, σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα. Δεύτερον, όπως είναι γνωστό στη διάσταση της εξοικονόμησης της ενέργειας αυτό που έχει προκριθεί και αυτό που έχουμε ανακοινώσει όλο το προηγούμενο διάστημα είναι συγκεκριμένες δράσεις για να γλυτώνουμε ενέργεια, ρεύμα, με απλά πράγματα, που δε θα επηρεάσουν σημαντικά ούτε την παραγωγικότητα στο δημόσιο, είτε οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου, ερωτώμενος για την ακρίβεια και για το εισόδημα, τόνισε ότι η κυβέρνηση «έχει μειώσει σειρά φορολογικών επιβαρύνσεων και οικονομικών εισφορών και μάλιστα με μόνιμο χαρακτήρα» και ότι «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας πλήρωνε, πληρώνει, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης μας, μικρότερους φόρους, ενώ στην αρχή του επόμενου έτους καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης για όλους».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε το «ευρύ πλέγμα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος και με οριζόντιες και με στοχευμένες δράσεις» για το μετριασμό των επιπτώσεων της «εισαγόμενης ακρίβειας» και της «ενεργειακής κρίσης», λέγοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο αυτό καλύπτει και τους κατοίκους ακριτικών και ορεινών περιοχών, ενώ υπάρχει και διαρκής συνεννόηση και με την ΚΕΔΕ για τις ανάγκες των δήμων και των σχολικών μονάδων. Για την αισχροκέρδεια τόνισε ότι «η κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι αμείλικτοι».

Για την ενεργειακή επάρκεια, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει φροντίσει ώστε να μην διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα, λέγοντας:

«Είναι γνωστή η συμφωνία της ΔΕΠΑ εμπορίας με τη γαλλική Τοτάλ για προμήθεια LNG είναι γνωστή η δυνατότητα που έχουμε να λειτουργήσουμε εργοστάσια διπλού καυσίμου και με λιγνίτη αν αυτό χρειαστεί, έχουν γίνει επενδύσεις αύξησης της αποθηκευτικής ικανότητας στη Ρεβυθούσα, έχουμε συμφωνίες με άλλα κράτη, έχουμε τη δυνατότητα να πούμε αυτή την ώρα ότι είμαστε επαρκώς θωρακισμένοι ακόμη και σε πιο ακραία σενάρια. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσουμε την επάρκεια και την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ότι αφορά την ενέργεια στη χώρα μας».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ