Τώρα που γίνονται όλα αυτά με τον Απόστολο Γκλέτσο (που ως Δήμαρχος Στυλίδας συνελήφθη επειδή «γκρέμισε τα διόδια» - πάνω από παλιότερη φωτογράφιση, με γάντια του μποξ), είναι και πάλι επίκαιρο ένα κείμενο που έγραψε η Πέμυ Ζούνη στο aixmi.gr πριν από μερικές ημέρες. Μεταξύ των άλλων έγραψε η ηθοποιός:

 

Διαβάζω στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», παραμονή Χριστουγέννων, το άρθρο του Χρήστου Γεωργίου, καθηγητή Βιοχημείας του Παν/μίου Πατρών, με θέμα Η πολιτική της χειραγώγησης ως τηλεθέαμα: «...Είναι οι τηλε-σταρ πολιτικοί των κομματικών μηχανισμών, που προβάλλονται απενεχοποιημένοι από τις κοινωνικές επιπτώσεις των νόμων που ψηφίζουν, καθώς και οι γκλαμουράτες πολιτικές ψηφοπαγίδες του συστήματος, ων ουκ έστι τέλος: ενδεικτικά από τη σόου μπιζ, Η. Ψινάκης, Β. Τριφύλλη, Μ. Τζομπανάκη, Π. Ζούνη, Γ. Βούρος, Α. Γκερέκου, Ε. Κουντουρά, Γ. Βασιλείου, Ε. Κούρκουλα, από τον αθλητισμό Β. Κικίλιας, Σ. Σακοράφα, Α. Βερούλη, Γ. Σιγάλας, Π. Φασούλας, από τα ΜΜΕ Θ. Ρουσόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Α. Ντινόπουλος, Γ. Δημαράς, Φ. Πιπιλή, Δ. Κωνσταντάρας...»

Ξαναδιαβάζουμε λοιπόν ότι ηθοποιοί, αθλητές και δημοσιογράφοι δεν δικαιούνται να πολιτεύονται. Γενικώς. Έτσι, ως είδος. Πώς λέμε «φυλλοβόλα» ή «οστρακοειδή» ή «λευκή φυλή»; Το γιατί, είναι αυτονόητο. Γιατί είναι είδος ανεπαρκές.

Δεν θέλω καθόλου να αναπτύξω περαιτέρω το θέμα, δεν είναι πρέπον να φέρω σε δύσκολη θέση τον σχολιάζοντα. Γιατί δεν του καταλογίζω άγνοια των βασικών. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Έχω όμως μια απορία. Τι εξυπηρετεί άραγε αυτός ο ρατσισμός;

Λυπάμαι κύριε καθηγητά.

ΥΓ. Όταν -μετά το πτυχίο μου - εργάστηκα στο Πανεπιστήμιο, έζησα κάποιες ίντριγκες της πανεπιστημιακής καριέρας που δεν τιμούν αυτόν τον χώρο. Δεν σας γνωρίζω, επιλέγω λοιπόν να μην πέσω στην παγίδα της γενίκευσης...

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr