Για τις 15:00 μετατίθεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος θα έχει νέα διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόϊκας.

Ανοικτό παραμένει, εξάλλου, το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τους κυρίους Τσάρλς Νταλάρα και Γιόζεφ Άκερμαν για το θέμα του PSI.

«Η συμφωνία των αρχηγών δεν είναι αυτονόητη, αλλά είναι αναγκαία. Τα ερωτήματα που τίθενται στους αρχηγούς είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ δύσκολα και απολύτως υπαρξιακά. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν δυσκολίες και εξαρτάται από το πώς εμείς θα διαχειριστούμε τα θέματα και το πώς θα ξανασυζητήσουμε με τους εταίρους» δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας με άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η δήλωση αυτή, που έγινε τα ξημερώματα, και αφού είχε ολοκληρωθεί η εξάωρη συνάντηση του πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα, εκφράζει αφ' ενός τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων απέναντι στις συνεχώς διευρυνόμενες απαιτήσεις της τρόικας, και αφ' ετέρου υποδηλώνει και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, στις διαπραγματεύσεις πρέπει να βοηθήσουν και οι αρχηγοί. «Σε τελευταία ανάλυση, υπάρχει η δυνατότητα και αύριο οι αρχηγοί να συνεχίσουν οι ίδιοι εάν θέλουν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Μπορούν να τη δουν την τρόικα και οι αρχηγοί. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την βλέπουν και οι ίδιοι και αρκούνται σε αυτά που θα τους πει ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Οικονομικών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, θα είναι παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα, που χειρίστηκε ο ίδιος και το οικονομικό επιτελείο στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας. 

 


 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr