Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ορκίστηκε πριν από λίγο, στο Προεδρικό Μέγαρο, νέος υπουργός Τουρισμού. 

 

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε, με πολιτικό όρκο, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος υπουργός Τουρισμού. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαδέχθηκε την Έλενα Κουντουρά η οποία παραιτήθηκε προκειμένου να αφοσιωθεί αποκλειστικά στον προεκλογικό της αγώνα ως υποψήφια ευρωβουλευτής.

 

Ο ορισμός του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη θέση του υπουργού Τουρισμού δείχνει και τη στροφή προς την κεντροαριστερά που θέλει να σηματοδοτήσει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς από το 2015. 

 

«Προχωράμε μαζί για να προωθηθούν εφικτές αριστερές λύσεις»

 

«Αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων για να πάει μπροστά η χώρα», τόνισε ο νέος υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση «σηματοδοτεί, πρώτον, την σταθερή προσήλωση όλων και ιδίως του Αλέξη Τσίρπα στην Προοδευτική Συμμαχία και, δεύτερον, αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο Τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο».

 

Τόνισε επιπλέον ότι η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας» και πως «η κοινή μας στόχευση για μια ευρεία συμπαράταξη με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις της συμπόρευσής μας». «Στόχος μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «μια ισχυρή, μεγάλη, δημοκρατική προοδευτική παράταξη απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Προχωράμε μαζί για να προωθηθούν εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και τόλμη», είπε.

 

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

 

Η υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλο προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο νέος υπουργός πρέπει να υιοθετήσει ως σλόγκαν τη φράση «live your myth in SYRIZA», ενώ το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «τουρίστα που βρήκε τον προορισμό του»