Η Κουντουρά παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού - Τι αναφέρει σε επιστολή της

Η Κουντουρά παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού - Τι αναφέρει σε επιστολή της Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Η Έλενα Κουντουρά υπέβαλε νωρίτερα σήμερα την παραίτησή της, από τη θέση της υπουργού Τουρισμού, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Έλενα Κουντουρα παραιτήθηκε, προκειμένου να αφοσιωθεί, όπως αναφέρει σε επιστολή της που δημοσίευσε η εφημερίδα Έθνος, «στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής».

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Στην κοινή μας πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, και ο τουρισμός είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη», ανέφερε η Έλενα Κουντουρά. 

Η κυρία Κουντουρά υπογράμμισε πως «με στοχευμένη τουριστική στρατηγική καταφέραμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός και πετύχαμε την διεθνή αναγνώρισή της ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης. Εξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα 4 τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου».

Ευχαριστώντας όσους συνεργάστηκαν μαζί της, η Έλενα Κουντουρά ανέφερε πως «με το ίδιο πάθος που εργάστηκα για να γίνει η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τουρισμό, θα συνεχίσω με τη δύναμη του ελληνικού λαού να αγωνίζομαι για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη». 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Έλενας Κουντουρά:

 

«Σήμερα υπέβαλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή μου από την θέση της Υπουργού Τουρισμού για να αφοσιωθώ στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής.

 

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Στην κοινή μας πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, και ο τουρισμός είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη.

Με στοχευμένη τουριστική στρατηγική καταφέραμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός και πετύχαμε την διεθνή αναγνώρισή της ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης.

Εξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα 4 τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου.

Αναδείξαμε τον τουρισμό σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, που έχει συμβάλει καταλυτικά στην ενίσχυση των εσόδων, τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, και φέρνει μία νέα προοπτική για το μέλλον.

Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία στον τουρισμό, τους συναρμόδιους Υπουργούς, τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα και σε όλους τους κλάδους, που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η Ελλάδα να ξεχωρίζει παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας της.

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης και πρέπει η φωνή της Ελλάδας να ακουστεί πιο δυνατά, και να αποκτήσει η χώρα μας ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με το ίδιο πάθος που εργάστηκα για να γίνει η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τουρισμό, θα συνεχίσω με τη δύναμη του ελληνικού λαού να αγωνίζομαι για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM