Ο Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος Υπουργός Τουρισμού - Στη θέση της Κουντουρά

Ο Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος Υπουργός Τουρισμού - Στη θέση της Κουντουρά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού στη θέση της Έλενας Κουντουρά που υπέβαλλε την παραίτησή της προκειμένου να αφοσιωθεί αποκλειστικά στον προεκλογικό της αγώνα ως υποψήφια ευρωβουλευτής.

Η ορκωμοσία του νέου υπουργού Τουρισμού θα γίνει στις 7 το βράδυ απόψε.«Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, σήμερα 4 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, θα ορκισθεί ο κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως Υπουργός Τουρισμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο ορισμός του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη θέση του υπουργού Τουρισμού δείχνει και τη στροφή προς την κεντροαριστερά που θέλει να σηματοδοτήσει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις 7 Ιουνίου 2015. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συμμετέχει στη Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυση της, ενώ είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέλος του περιφερειακού οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της συντονιστικής γραμματείας του τομέα Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος. Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της εκλογικής συνεργασίας Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποία συμμετέχουν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015. 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγη βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Στις 20 Ιανουαρίου 2019 διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς δήλωσε πως θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.  

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ