Τσακωμός με χαρακτηρισμούς ανάμεσα σε Βασίλη Λεβέντη και Γιάννης Μπουτάρη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο λόγος ήταν ποιος θα κάνει πρώτος δηλώσεις μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. 

 

Μετά την πανηγυρική δοξολογία ακολούθησαν οι καθιερωμένες δηλώσεις των επισήμων.

 

Όταν τελείωσε τις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Μπουτάρης κατευθύνθηκε προς το βήμα. Τότε τον σταμάτησε ο Βασίλης Λεβέντης, θέλοντας να μιλήσει πρώτος αυτός.

 

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης του απάντησε ότι είναι σειρά του και κατευθύνθηκε προς τις κάμερες.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδειξε φανερά τον εκνευρισμό του. Προκειμένου να μην περάσει ξανά το ίδιο, ενημέρωσε την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου  ότι μετά τον δήμαρχο, θα είναι ο επόμενος που θα κάνει δηλώσεις. 

 

Όπως αναφέρει το seleo.gr ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, προσπάθησε να εξηγήσει τον λόγο που έπρεπε να προηγηθεί.«Είναι θεσμικό, ο δήμαρχος μιλάει πρώτα» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης με τον Βασίλη Λεβέντη να εξοργίζεται ξανά: «τότε γιατί δεν "πήδηξες" και τον Μητσοτάκη. Έλα σε παρακαλώ», είπε.

 

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, εκείνη την στιγμή έβρισε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων λέγοντας «Εσύ εμένα παρακαλάς, βλάκα;» και αμέσως μετά αποχώρησε.