Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης έκανε την πρώτη ενημέρωση τύπου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης έκανε την πρώτη ενημέρωση τύπου Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην πρώτη του άτυπη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες, ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα υπάρχει εβδομαδιαία λειτουργία ενός άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου των δέκα υπουργών, με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Επικρατείας και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Επίσης, το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει με την πλήρη σύνθεσή του μία φορά τον μήνα.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συλλογική λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, σε κλίμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης, προσοχή στις τοποθετήσεις των υπουργών, ενώ πρόσθεσε ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ζητήματα πολιτικού ήθους και ύφους, ακόμα και στα βασικά, όπως τον περιορισμό κάθε είδους σπατάλης, τη συρρίκνωση των αστυνομικών φρουρών, των μετακλητών υπαλλήλων, αλλά και την πραγματοποίηση των απαραίτητων ταξιδιών στην οικονομική θέση.

Τονίστηκε, επίσης, ότι πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερος σεβασμός στους λειτουργούς της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ώρα της σύσκεψης των υπουργών Γ. Δραγασάκη, Γ. Βαρουφάκη και Γ. Σταθάκη, παρόντος του πρωθυπουργού, με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς για το φερόμενο ως προσχέδιο συμφωνίας για το χρέος, το οποίο εμφανίστηκε σε ιταλικά ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο προσχέδιο, προσθέτοντας ότι από τις επόμενες μέρες ξεκινά η διαπραγμάτευση.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του επιτελείου του υπουργείου Εξωτερικών με αντικείμενο το ταξίδι του υπουργού Νίκου Κοτζιά στις Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι να «τρέξει» αυτές τις πρώτες μέρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM