Απάντηση στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία, έδωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

 

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων. Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία» σημειώνει ο κ. Δένδιας. 

 

«Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη» καταλήγει στο Twitter. 

 

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει πως ο πρωθυπουργός διέγραψε τον βουλευτή, «μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη 2 εβδομάδων».

 

Μάλιστα η Κουμουνδούρου κατονομάζει και άλλους βουλευτές της ΝΔ που, όπως λέει, πρέπει να διαγραφούν άμεσα: «Για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του. Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του.»

 

 

Οι διάλογοι στην βουλή

 

Η χθεσινή συνεδρίαση σημαδεύτηκε από τη σφοδρή σύγκρουση Δένδια - Μπογδάνου στη Βουλή, με τον υπουργό Εξωτερικών να αποδοκιμάζει σχόλιο του βουλευτή για τους κομμουνιστές.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε στον Γρίβα της ΕΟΚΑ που, όπως είπε, έλεγε «είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομουνιστές κι ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές».

 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης απάντησε από την πλευρά του στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο που εκπέμπετε σήμερα. Ανησυχείτε, ανησυχείτε πολύ και κάποιος πρέπει να σας μαζέψει. Γιατί εκτός από το «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος», υπάρχουν κι άλλα χειρότερα. «Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή». Αυτή είναι η απάντησή μου». 

 

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Κ.Μπογδάνου, σε εκδήλωση στο Βίτσι και στη συζήτηση παρενέβη ο Νικος Δένδιας που, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

 

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω όμως το εξής, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή, των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντοτε απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη, και η κατάθεση στεφάνου από τη Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε διότι η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια. Για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας.

 

Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο - Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.

 

Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του.

 

Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του.»