Νίκος Καρανίκας: «Έχω δοκιμάσει κοκαΐνη & ηρωίνη» - Ανακαλύψαμε τον Αλέξη Τσίπρα στον ανθό της νεολαίας

Νίκος Καρανίκας: «Έχω δοκιμάσει κοκαΐνη και ηρωίνη» - Τι είπε για Τσίπρα, κάνναβη, Γεωργιάδη Facebook Twitter
Το «σκάουτινγκ» στον Τσίπρα, τα σκληρά ναρκωτικά και τον «ευγενικό» Άδωνη σχολίασε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Νίκος Καρανίκας.
0

Για τα σκληρά ναρκωτικά, τη φυλάκισή του σε στρατιωτικές φυλακές, το τηλεφώνημα από τον Άδωνη Γεωργιάδη μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και τον Alpha. 

Ερωτηθείς για το ποια λέξη θα χρησιμοποιούσε για να περιγράψει τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καρανίκας σημείωσε «για μένα είναι ο πρόεδρος, είναι ο φίλος μου, είναι ο ηγέτης στην Αριστερά -η οποία δυσκολεύεται με τους ηγέτες-, είναι δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη. Καταγωγή, πορεία, συγκυρία». 

«Πήρε το βάρος να με διορίσει σε μια υψηλή θέση, άκουσε χυδαιότητες και με υπερασπίστηκε ονομαστικά στη Βουλή», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως, κόντρα σε όσα έχουν διακινηθεί κατά καιρούς, ο μισθός του ως συμβούλου ήταν 1.200 ευρώ, το γραφείο του ήταν στη Βουλή, ενώ δεν είχε ούτε αυτοκίνητο ούτε φρουρά. 

Το «σκάουτινγκ» κι ο Τσίπρας 


«Κόντρα στις λογικές του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου με πρόεδρο τη Μαρία Δαμανάκη που δεν ήθελε να γίνει Νεολαία, εμείς κάτσαμε παράλληλα, υπόγεια και φανερά και αρχίσαμε να στήνουμε μια νεολαία. Ψάχναμε να βρούμε τον ανθό της Νεολαίας. Ο Αλέξης μαζί με άλλα παιδιά ήταν ο ανθός της νεολαίας. Τους βρήκαμε μέσα από τις κοινωνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις που καναμε εκείνη την εποχή» είπε ο ίδιος. 

Στο σχόλιο του Αντώνη Σρόιτερ πως «είσαι ανάμεσα σε εκείνους που έκαναν το σκάουτινγκ της εποχής για να εντοπίσουν τα πολιτικά ταλέντα στην Αριστερά κι ανάμεσα σ'αυτά εντόπισατε και τον Αλέξη Τσίπρα, εσύ κι η ομάδα σου», ο κ. Καρανίκας απάντησε: «Μ'άρεσε όπως το είπες, θα το κρατήσω. Και είναι αλήθεια αυτό, πράγματι βρήκαμε τα πιο αξιόλογα παιδιά». 
 

Τα σκληρά ναρκωτικά


«Έχω κάνει κοκαΐνη, ηρωίνη εις γνώσιν μου. Θέλω να σου πω ότι από τα 14 μου είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Δεν μου άρεσαν, δεν τα αγάπησα. Ήθελα να δω τι είναι αυτά που λένε. Η επιστήμη έλεγε άλλα και για την κόκα και για την ηρωίνη. Η αγορά και η κοινωνία που κάνει χρήση έλεγε άλλα πράγματα. » είπε αρχικά ο Νίκος Καρανίκας.

«Η κόκα... τσάμπα την βγάζουν. Εάν είσαι ενεργητικός, πολύ κινητικός, πολύ δραστήριος δεν την χρειάζεσαι, δεν ξέρω γιατί την παίρνουν. Δεν κατάλαβα τίποτα, είναι ένα χαζό πράγμα. Είπα στους φίλους μου τότε, γιατί να πάρουμε κάτι τέτοιο. Πάρε βασιλικό πολτό είναι καλύτερος.  Η ηρωίνη είναι άλλο πράγμα, αυτό που λέμε οπιούχο. Το δοκίμασα μια φορά, δεν μου άρεσε καθόλου. Είναι για ανθρώπους που δεν ξέρω γιατί πρέπει να ξεγελαστείς και να ψάξεις τον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως «το μήνυμα όπως το εισέπραξα εγώ είναι μακριά από αυτά τα ναρκωτικά» ο ίδιος απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως «οι ουσίες αυτές σε κάνουν κάποια λέβελ πέρα από τον εαυτό σου, δεν είσαι ο εαυτός σου». 

Η κάνναβη είναι ακίνδυνη 


Για τη νομιμοποίηση της κάνναβης σημείωσε πως «έπρεπε να έχει γίνει χτες γιατί δημιουργεί προβλήματα όσο είναι παράνομη. Προβλήματα νομιμότητας, ποιότητας, υγείας. Είναι άδικο». 

«Το μελετούσα πριν γίνουμε κυβέρνηση. Διάβαζα, ενημερωνόμουν κι έβλεπα τι κλινικές μελέτες έχουν ξεκινήσει, πόσα προϊόντα έχουν ανακαλύψει πως βγαίνουν από εκεί και κατάλαβα ότι αυτό πρέπει να το κάνει η ελληνική κυβέρνηση» είπε ο ίδιος.

«Δεν πιστεύω ότι οι επιστήμονες λένε ότι το χασίς είναι προθάλαμος ναρκωτικών. Αυτό το λένε ανίδεοι, οι αμόρφωτοι, οι δεισιδαιμονικοί. Δεν είναι η κάνναβη ναρκωτικό και κακώς θεωρείται ναρκωτικό. Ξέρεις πού το είχαμε; Άλφα κατηγορία, οπιούχο. Ποιος επιστήμονας λέει ότι είναι οπιούχο; Κανένας. Είναι πιο ακίνδυνο, πολύ πιο ευεργετικό από τη βότκα και το ουίσκι. Η κάνναβη δεν είναι για να την υπερκαταναλώνουμε. Τίποτα δεν είναι για υπερκατανάλωση, ούτε το νερό ούτε το ψωμί. Η κάνναβη δημιουργεί μία ευφορία, είναι ακίνδυνη. Είναι πιο ακίνδυνη από το αλκοόλ» υποστήριξε.

Για το τηλεφώνημα Γεωργιάδη 

«Χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν θα σας συνδέσω με τον υπουργό. Λίγο χάθηκα για λίγα δευτερόλεπτα. Άκουσα τη φωνή του και τον κατάλαβα. Έχει μία ιδιαίτερη φωνή. Μου είπε “άσε τη Θεσσαλονίκη και έλα εδώ να μιλήσουμε για την κάνναβη και μη μένεις σ'αυτά που έχουν ειπωθεί". Του είπα "είμαι Αθήνα". Ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα μου είπε φυσικά να πάω -γι'αυτό είναι και πρόεδρος, σκέφτεται πολιτικά- και πήγα. Ήταν ευγενέστατος. Μου είπε άσε τα προηγούμενα, λάθος. Και μιλήσαμε κατ'ευθείαν για το αν υπάρχει προοπτική να το τρέξουμε. Διαπίστωσα πως μιλούσα με ανθρώπους που για τους δικούς τους λόγους το μελέτησαν, το έψαξαν. Κατάλαβανα πολύ καλά πως δεν πρέπει να το βλέπουν σαν κάτι αρνητικό» είπε ο ίδιος. 


Ερωτηθείς για το αν άλλαξε την εικόνα που είχε για τον κ. Γεωργιάδη, ο ίδιος τόνισε: «Αντικειμενικά έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος μιλάει καλά για κάποιον για πρώτη φορά. Άλλαξε η εικόνα μου για εκείνον. Χωρίς να το επεξεργαστώ. Είδα έναν άνθρωπο που κατανοεί πως έκανε λάθος και το είπα, ζήτησε συγγνώμη και είπαμε να προχωρήσουμε».  είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Καρανίκας μίλησε για το 1995 όταν φυλακίστηκε ως αντιρρησίας συνείδησης και για την υπεράσπισή του γίνονταν συναυλίες στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, μαζί με πολλούς άλλους, ζητούσε «να είναι νόμιμο το δικαίωμα που υπάρχει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο ένας άνθρωπος που δεν θέλει να πάει στρατό και να διδαχτεί το όπλο, τακτικές πολέμου, να μπορεί να κάνει κάτι εναλλακτικό. Αυτό υπήρχε σε όλη την Ευρώπη. Εδώ αρνούνταν να γίνει. Εδώ σε έβαζαν φυλακή. Με έβαλαν Αύγουστο και βγήκα τον Δεκέμβριο». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης: Ήταν πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησής μου; Ο Μητσοτάκης αλλάζει απόψεις σαν πουκάμισα

Πολιτική / Ανδρουλάκης: Ήταν πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησής μου ή εθνικός; Ο Μητσοτάκης αλλάζει απόψεις σαν πουκάμισα

Ποιοι λόγοι εθνικής ασφάλειας υπάρχουν πίσω από ένα δημοσιογράφο που ερευνά ένα σκάνδαλο ή έναν υποψήφιο πρόεδρο κόμματος, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM
ΠΕΜΠΤΗ 06/10 - Η δίκη για το σκάνδαλο της Ζακύνθου, οι υποκλοπές και η σιωπή για τον ρόλο του Πιτσιόρλα

LiFO politics / Η δίκη για το σκάνδαλο της Ζακύνθου και η σιωπή για τον ρόλο του Πιτσιόρλα

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για την υπόθεση πώλησης μεγάλης έκτασης γύρω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε εταιρεία του πρώην εμίρη του Κατάρ με τον κοινωνιολόγο και ακτιβιστή από τη Ζάκυνθο, Σπύρο Ξένο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ