Νέα επίθεση Σκουρλέτη κατά της Eldorado Gold: Να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μπανανία και Ελ Ντοράντο

Νέα επίθεση Σκουρλέτη κατά της Eldorado Gold: Να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μπανανία και Ελ Ντοράντο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Για «πολιτικό σόου» και «εκβιαστικά τελεσίγραφα» κατηγόρησε την εταιρεία Eldorado Gold ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να καταλάβει ότι «η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, και όχι το Ελ Ντοράντο ή μπανανία».
 Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει την επένδυση στην Χαλκιδική, αλλά με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση δεν καταθέτει προτάσεις, αλλά στέλνει «εκβιαστικά τελεσίγραφα» στην ελληνική κυβέρνηση. Η εταιρεία απαιτεί από τις δημόσιες υπηρεσίες να «αυτοαναιρεθούν» και να εκδώσουν τις άδειες που έχει αιτηθεί, είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνολικής αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, προσθέτοντας, ότι δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο η εταιρεία να προσπαθεί να αποσυρθεί από την επένδυση λόγω της πτώσης στις τιμές του χρυσού. Επισήμανε μάλιστα ότι από το 2007 η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.


 Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε τους ισχυρισμούς της Eldorado Gold για μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών εξόρυξης, λέγοντας ότι «στη φάση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση» και ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν, όπως η μέθοδος μεταλλουργίας και η κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια