ΝΔ: Ο Τσίπρας αύξησε τον ΕΝΦΙΑ αλλά αρνείται να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες

ΝΔ: Ο Τσίπρας αύξησε τον ΕΝΦΙΑ αλλά αρνείται να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες Facebook Twitter
1

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και να τις εναρμονίσει με τις πραγματικές τιμές των ακινήτων. Σε διαφορετική περίπτωση την καλεί να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που μόλις ψήφισε.


«Η κυβέρνηση Τσίπρα, που δήθεν θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, τον αύξησε πριν από λίγες μέρες», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Συγκεκριμένα εξηγεί ότι η κυβέρνηση αύξησε τους συντελεστές για τον υπολογισμό τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, μείωσε το όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στις 200.000 ευρώ (από 300.000 ευρώ), κατήργησε τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, φορολογεί τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων και συμπεριέλαβε στο συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια.


Όλα αυτά οδηγούν, σημειώνει η Συγγρού, σε μία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ της τάξης των 800.000.000 ευρώ.


«Με πολύ απλά λόγια: Η κυβέρνηση αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά αρνείται να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες. Η εξοντωτική αύξηση συνιστά απάτη σε βάρος των πολιτών. Καλούμε την κυβέρνηση, όπως έχει την υποχρέωση, να προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και να τις εναρμονίσει με τις πραγματικές τιμές των ακινήτων. Διαφορετικά να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που μόλις ψήφισε», επισημαίνει η ΝΔ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM