LIVE!

Μπαλάφας: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στο προσφυγικό

Μπαλάφας: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στο προσφυγικό Facebook Twitter
SOOC
0

Για τις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και στα νησιά μίλησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «24/7» ο κ. Μπαλάφας σχολίασε και το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild που αναφέρεται σε παραεμπόριο διαβατηρίων,

Όπως είπε ο υφυπουργός, η Ευρώπη δεν προχωρά σε μία κοινή πολιτική για το άσυλο ούτε επιβάλει την αναλογική κατανομή των προσφύγων που εισέρχονται μέσω της χώρας μας και της Ιταλίας στην Ευρώπη, στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Παράλληλα, η ΕΕ δεν προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγών του πλαισίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που θα έκαναν πιο δίκαιο και πιο ρεαλιστικό το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

«Υπάρχουν, λοιπόν, διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι, οι οποίοι προσπαθούν να παίξουν το γνωστό παιχνίδι των ευθυνών, το λεγόμενο "blame game" εις βάρος της χώρας μας, η οποία σηκώνει και το μεγάλο βάρος των αυξημένων ροών από την πλευρά της Τουρκίας. Ουσιαστικά θέλουν να μας κατηγορήσουν ότι φταίμε εμείς που "ανεχόμαστε" να έρχονται παράνομα άνθρωποι στην Ευρώπη και τη Γερμανία, ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν μαγικές και οριστικές λύσεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό γιατί ο απρόβλεπτος παράγοντας υπάρχει πάντα και ανατρέπει τον αρχικό προγραμματισμό μας» κατέληξε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM