Μπακογιάννη: «Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Μπακογιάννη: «Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας» Facebook Twitter
Ντόρα Μπακογιάννη - Φωτ.: Eurokinissi
0

«Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο 28ο ετήσιο συνέδριο «Economist Government Roundtable» και στην ενότητα με θέμα: «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι τόσο κρίσιμες;».

Χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικό» το debate ενόψει αμερικανικών εκλογών ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι σε περίπτωση επικράτησης του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου, «ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ», οπότε θα πιεστεί και χρηματοδοτικά η Ουκρανία. «Δεν πιστεύω ότι (σ.σ. σε περίπτωση νέας θητείας του Ντόναλντ Τραμπ) θα ρέει το χρήμα προς την Ουκρανία', που σημαίνει ότι η Ουκρανία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να υποκύψει. Αν αυτό θα έχει πολιτική κάλυψη, δεν το ξέρω», ανέφερε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Συμφωνώ με τον πρόεδρο Γκιουλ (πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ) ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία) εάν είχαμε λάβει υπόψιν πολύ πιο σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στην ιστορία» σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη. 

Για τη Μέση Ανατολή είπε ότι «όλα αυτά εκπέμπουν ένα μήνυμα προς τις γειτονικές χώρες, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για συμφωνία στη Μέση Ανατολή. Ο Νετανιάχου, όπως και όπως όλος ο κόσμος, περιμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών», ανέφερε. «Δεν ξέρω ποιες είναι οι απόψεις του προέδρου Τραμπ για την περιοχή. Θεωρώ ότι μπορεί να βάλει μια αραβική κυβέρνηση στην Παλαιστίνη για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να αναδυθούν οι νέοι Παλαιστίνιοι ηγέτες, αυτό όμως είναι εύκολο πιο πολύ στα λόγια παρά στην πράξη», συμπλήρωσε.

 «Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον μία σειράς νέων και παλαιών προβλημάτων. Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι κρίσιμος τόσο για την Ουκρανία, για τη Μέση Ανατολή και όλοι αναμένουμε να δούμε πώς η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση θα εργαστεί για αυτό» είπε η πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής Εθνικής Άμυνας και συνέχισε:

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντική, και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, διότι η Ελλάδα είναι σε μια ιδιαίτερη θέση, όπως και γιατί είμαστε μια χώρα που απέδειξε στο παρελθόν ότι μπορούμε να επικοινωνούμε και με τις δύο πλευρές και με τους Παλαιστινίους και με το Ισραήλ με αποτελεσματικότητα, όμως πολλά εξαρτώνται από τις ΗΠΑ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM