Μουζάλας: Μπαίνει τάξη στην Ειδομένη - Eισέβαλλαν και πονηρές ΜΚΟ που έκαναν κακό

Μουζάλας: Μπαίνει τάξη στην Ειδομένη - Eισέβαλλαν και πονηρές ΜΚΟ που έκαναν κακό Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προανήγγειλε ότι μπαίνει τάξη στην Ειδομένη, ενώ παραδέχτηκε ότι στην περιοχή εισέβαλλαν, εκτός από τις ΜΚΟ αθώων ανθρώπων, εισέβαλλαν και πονηρές ΜΚΟ που έκαναν κακό.

Αυτό συνέβη μόνο στην Ειδομένη, λόγω του γεγονότος ότι δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το χάος που υπήρχε εκεί. Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει η απελπισία των ανθρώπων εκεί, χρειάζεται χρόνος για να δώσουμε μορφή στο χάος, όμως σιγά σιγά αρχίζει να μπαίνει μία τάξη», τόνισε ο κ. Μουζάλας, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την Ειδομένη ήταν διεθνούς επιπέδου, λαμβάνοντας υπόψη τι έγινε στη Γαλλία με το Καλαί, «προκειμένου να μην έχουμε αιματοχυσία».

Ο κ. Μουζάλας πήρε εμμέσως θέση για την υπόθεση με στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν «αλληλέγγυους»: «προφανώς δεν θα θέλατε ένας υπουργός να πάρει θέση για κάτι που βρίσκεται στα δικαστήρια. Είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται κάτι. Θα φανεί στα δικαστήρια αν είχαν δίκιο το Λιμενικό και το υπουργείο Μετανάστευσης ή οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω βαθιά μέσα μου ότι θα φανεί».

Νωρίτερα οι βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Κατσαφάδος επέκριναν την κυβέρνηση ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, βρίσκονται στο πλευρό ανθρώπων που συνελήφθηκαν γιατί διευκόλυναν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών».

«Η έλλειψη της οργανωμένης παρέμβασης δημιούργησε κενά όπου παρεισέφρησαν ΜΚΟ αθώων ανθρώπων που θέλησαν να ζήσουν το όνειρό τους που έκαναν κακό και πονηρές ΜΚΟ που είχαν άλλους σκοπούς», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στη συνέχεια, ο κ. Μουζάλας προανήγγειλε ότι οι ΜΚΟ θα χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. με βάση τρία κριτήρια:

α) θα «κουμπώσουν» πάνω στον κρατικό σχεδιασμό
β) το 70% των προσλήψεων από την Ελλάδα
γ) το 60% των αγορών τους θα είναι από την Ελλάδα

Πρόκειται για 8 «διεθνώς γνωστές οργανώσεις», είπε και επεσήμανε ότι «σήμερα αυτοί που δουλεύουν στα νησιά έχουν καρτελάκια εγκεκριμένα από το ελληνικό κράτος».

Αναφερόμενος στα κέντρα ταυτοποίησης και υποδοχής προσφύγων, ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας υπάρχει καθυστέρηση. «Πρέπει να αντέξουμε 25 ημέρες ακόμη για την αποσυμφόρηση. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του περσινού καλοκαιριού», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη υπογράμμισε ότι αυτή δεν θα ξανακλείσει.

«Μπορείτε να μας κατηγορήσετε ενδεχομένως ότι αυτά που κάνουμε έπρεπε να τα είχαμε κάνει πριν από ένα μήνα, όμως δεν μπορούσαμε. Τώρα αρχίζει να δουλεύει ο σχεδιασμός και σε λίγο δεν θα υπάρχει Ειδομένη», κατέληξε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM