«Μονταζιέρα» απαντά ο Δούκας για τη λέξη «μπάτσος» που χρησιμοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Μονταζιέρα» απαντά ο Δούκας για τη λέξη «μπάτσος» που χρησιμοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

«Μονταζιέρα» είναι η απάντηση του Χάρη Δούκα, μετά την έκφρασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή ένα βίντεο στο οποίο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, φέρεται να αποκαλεί τους αστυνομικούς «μπάτσους». Συγκεκριμένα πάνω στη συζήτηση που είχε ο Χάρης Δούκας με μια κάτοικο, ακούγεται σε βίντεο να λέει: «Είδατε εδώ μέσα γκλοπ μπάτσου;».

Η λέξη αυτή προκάλεσε την οργή των αστυνομικών, καθώς σε κοινή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατήγγειλαν «την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα».

«Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι».

»Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών. Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο. Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»...» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους 

Η απάντηση του Χάρη Δούκα για τη φράση

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων τοποθετείται για την φράση που πυροδότησε τις αντιδράσεις, αναφέροντας πως  επανέλαβε τη φράση, προκειμένου να διαψεύσει τη φράση δημότη. Καταγγέλλει παράλληλα πως «η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι», καθώς η  φράση του δημότη κόπηκε σκοπίμως από το βίντεο.

«Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε "γκλομπ μπάτσου". Η φράση του δημότη "κόπηκε" σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε. Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί "κατωτέρων" για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή! ΥΓ.: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM