«Μονταζιέρα» απαντά ο Δούκας για τη λέξη «μπάτσος» που χρησιμοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Μονταζιέρα» απαντά ο Δούκας για τη λέξη «μπάτσος» που χρησιμοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

«Μονταζιέρα» είναι η απάντηση του Χάρη Δούκα, μετά την έκφρασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή ένα βίντεο στο οποίο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, φέρεται να αποκαλεί τους αστυνομικούς «μπάτσους». Συγκεκριμένα πάνω στη συζήτηση που είχε ο Χάρης Δούκας με μια κάτοικο, ακούγεται σε βίντεο να λέει: «Είδατε εδώ μέσα γκλοπ μπάτσου;».

Η λέξη αυτή προκάλεσε την οργή των αστυνομικών, καθώς σε κοινή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατήγγειλαν «την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα».

«Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι».

»Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών. Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο. Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»...» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους 

Η απάντηση του Χάρη Δούκα για τη φράση

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων τοποθετείται για την φράση που πυροδότησε τις αντιδράσεις, αναφέροντας πως  επανέλαβε τη φράση, προκειμένου να διαψεύσει τη φράση δημότη. Καταγγέλλει παράλληλα πως «η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι», καθώς η  φράση του δημότη κόπηκε σκοπίμως από το βίντεο.

«Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε "γκλομπ μπάτσου". Η φράση του δημότη "κόπηκε" σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε. Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί "κατωτέρων" για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή! ΥΓ.: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM