Μόνο έως τις 31 Δεκεμβρίου ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά

Μόνο έως τις 31 Δεκεμβρίου ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti
1

Παράταση στο μειωμένο ΦΠΑ για τα πέντε νησιά του Αιγαίου που έχουν επιβαρυνθεί με το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε στο ΦΕΚ.

Η ευνοϊκή ρύθμιση βάσει του προηγούμενου νόμου έληγε σήμερα.

Η αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ που ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες χθες ο Αλέξης Τσίπρας για την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, τη Κω, και την Λέρο επισημοποιήθηκε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες δεσμεύτηκε για παράταση της συγκεκριμένης ρύθμισης επ' αόριστον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο διαρκεί η μεταναστευτική κρίση και όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει αύξηση ΦΠΑ στα νησιά» σημειώνοντας μάλιστα με νόημα πώς «από ό,τι φαίνεται και τα δύο θα διαρκέσουν πολύ»

Βάσει του τελευταίου αναμένεται πλέον ο τρόπος με τον οποίο η ρύθμιση αυτή θα αποτυπωθεί και νομοθετικά στο μέλλον, στα χρονικά πλαίσια που έθεσε ο πρωθυπουργός.

Το πλήρες κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου:

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια