Ως μία χρονιά με «πρωτόγνωρες δυσκολίες» χαρακτήρισε το 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ενώ υπογράμμισε πως τα περιοριστικά μέτρα «θα διατηρούνται όσο δεν θα τηρούνται». 

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πανδημία και στις επιπτώσεις της, στο μεταναστευτικό αλλά και στα εθνικά θέματα επισημαίνοντας πως «απέναντι σε όλα αυτά, η Ελλάδα έμεινε όρθια». Παράλληλα υπογράμμισε πως «εφέτος γιορτάζουμε διαφορετικά» καθώς οι κίνδυνοι καραδοκούν. «Παρά την πολύμηνη κόπωση, θα ήταν άδικο λίγες στιγμές χαλάρωσης να γκρεμίσουν όσα με θυσίες χτίσαμε έως σήμερα», είπε χαρακτηριστικά. 

 

«Το διαβατήριο για μία καλύτερη ζωή βρίσκεται ήδη εδώ: Το εμβόλιο είναι η ασπίδα μας και η σκυτάλη της υγείας που παραλαμβάνει ο καινούργιος χρόνος από τον παλιό που φεύγει» ανέφερε προσθέτοντας «οι περιορισμοί θα διατηρούνται όσο δεν θα τηρούνται» και «θα αίρονται σταδιακά, καθώς θα εμπεδώνεται η σιγουριά». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων. 

 

«Το εμβόλιο κατά του Covid αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021. Και το δικό μας αντίδωρο θα είναι η καθολική αποδοχή του» υπογραμμίζοντας πως «η προφύλαξη του καθένα δεν επιτρέπει επιφύλαξη από κανέναν» και ότι «η ελευθερία της άρνησης δεν μπορεί να γίνεται άρνηση της ελευθερίας». 

 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για εμπιστοσύνη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, ενώ επισήμανε πως η επιφυλακή απέναντι σε μία νέα αναζωπύρωση της πανδημίας παραμένει. «Η μάσκα, όπως και όλα τα μέτρα προστασίας, θα εξακολουθήσουν να μας συντροφεύουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού».

 

«Το 2021 (...) θα είναι πυκνό, κλείνοντας παλιές πληγές και ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Ολοκληρώνει 200 χρόνια εθνικής πορείας. Συμπληρώνει 40 χρόνια ευρωπαϊκής εμπειρίας. Και εγκαινιάζει μία καινούργια δεκαετία ευημερίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός για καταλήξει λέγοντας πως «είναι στο χέρι μας» το 2021 να γίνει η «Χρονιά των Ελλήνων».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr