Μητσοτάκης: Με τη μάσκα θα αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, με ενδεχόμενο οικονομικό κόστος

Μητσοτάκης: Με τη μάσκα θα αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, με ενδεχόμενο οικονομικό κόστος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η χρήση μάσκας θα βοηθήσει να αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν και οικονομικό κόστος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση της μάσκας, αλλά και στον αριθμό των τεστ για τον κορωνοϊό που διενεργούνται στη χώρα μας, κατά την έναρξη της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας.

Κάνοντας αναφορά στα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση, για το θέμα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η ελληνική κοινωνία φαίνεται να αντιλαμβάνεται πια την ανάγκη να φοράμε τη μάσκα εκεί που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί ότι αυτό είναι απαραίτητο».

«Νομίζω όμως ότι είναι μία μάχη αυτή η οποία κερδίζεται, είναι το ένα μέτρο το οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικό, το οποίο θα μας επιτρέψει -πιστεύω- να περιορίσουμε την εξάπλωση της δεύτερης φάσης της πανδημίας και φυσικά να αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία ενδεχομένως να έχουν και ένα οικονομικό κόστος», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι η «κοινωνία είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια», ενώ έκανε λόγο για μικρή θυσία, την οποία «ζητάμε από όλους, προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε και την ικανοποίησή του και για το γεγονός ότι χθες τα τεστ που έγιναν στην επικράτεια έφτασαν τα 17.000. «Εξακολουθούμε να έχουμε ένα πολύ χαμηλό positivity rate, δηλαδή θετικά κρούσματα ανά αριθμό τεστ, κάτι το οποίο εκλαμβάνω ως μία θετική εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε τα δεδομένα για την πορεία του κορωνοϊού. Επισημάνθηκε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων ιδίως στα γηροκομεία.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε- με βάση τα στοιχεία από συγκεκριμένα νησιά και περιοχές- ότι η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά τόπους συμβάλλουν στην επιδημιολογική αποφόρτιση. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί το 20% των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM