Μητσοτάκης: Με τη μάσκα θα αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, με ενδεχόμενο οικονομικό κόστος

Μητσοτάκης: Με τη μάσκα θα αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, με ενδεχόμενο οικονομικό κόστος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η χρήση μάσκας θα βοηθήσει να αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν και οικονομικό κόστος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση της μάσκας, αλλά και στον αριθμό των τεστ για τον κορωνοϊό που διενεργούνται στη χώρα μας, κατά την έναρξη της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας.

Κάνοντας αναφορά στα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση, για το θέμα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η ελληνική κοινωνία φαίνεται να αντιλαμβάνεται πια την ανάγκη να φοράμε τη μάσκα εκεί που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί ότι αυτό είναι απαραίτητο».

«Νομίζω όμως ότι είναι μία μάχη αυτή η οποία κερδίζεται, είναι το ένα μέτρο το οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικό, το οποίο θα μας επιτρέψει -πιστεύω- να περιορίσουμε την εξάπλωση της δεύτερης φάσης της πανδημίας και φυσικά να αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία ενδεχομένως να έχουν και ένα οικονομικό κόστος», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι η «κοινωνία είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια», ενώ έκανε λόγο για μικρή θυσία, την οποία «ζητάμε από όλους, προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε και την ικανοποίησή του και για το γεγονός ότι χθες τα τεστ που έγιναν στην επικράτεια έφτασαν τα 17.000. «Εξακολουθούμε να έχουμε ένα πολύ χαμηλό positivity rate, δηλαδή θετικά κρούσματα ανά αριθμό τεστ, κάτι το οποίο εκλαμβάνω ως μία θετική εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε τα δεδομένα για την πορεία του κορωνοϊού. Επισημάνθηκε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων ιδίως στα γηροκομεία.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε- με βάση τα στοιχεία από συγκεκριμένα νησιά και περιοχές- ότι η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά τόπους συμβάλλουν στην επιδημιολογική αποφόρτιση. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί το 20% των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ