Μητσοτάκης για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ: «Αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα της ταυτότητάς μας»

Μητσοτάκης για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ: «Αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα της ταυτότητάς μας» Facebook Twitter
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Για το ρόλο της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σ'αυτήν μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και για την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Ζάππειο Μέγαρο. 

«Η ένταξη της Ελλάδος στην Ευρώπη αποτελεί πλέον αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα της ταυτότητας της χώρας μας. Ωστόσο η απόφαση αυτή πλούτισε και την Ευρώπη καθώς ήταν η πρώτη είσοδος χώρας του Ευρωπαϊκού Νότου, που είχε βιώσει δικτατορικό καθεστώς» σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Όπως τόνισε, «δεν πιστεύω πως υπάρχει δημόσιο πεδίο που να μην ευεργετήθηκε με κάποιον τρόπο από την ένταξη στην Ένωση. Δεν έλειψαν ασφαλώς και οι στιγμές, που ο ρόλος της Ένωσης παρεξηγήθηκε κάτι που συνέτεινε και στην εκδήλωση της κρίσης της προηγούμενης 10ετίας. Η Ευρώπη είναι πολλά περισσότερα από ένα ταμείο. Είναι μία κοινή αντίληψη για τη ζωή, για την οικονομία και την κοινωνία, που προσφέρει δικαιώματα, αλλά γεννά και υποχρεώσεις». 


Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την περίοδο «ένα δυσάρεστο διάλειμμα»: «το 2015 επεκράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός, τότε που η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον γκρεμό», ωστόσο, όπως πρόσθεσε στρέφοντας τα πυρά του στην Κουμουνδούρου «οι προοδευτικές δυνάμεις αντιστάθηκαν και συνέτριψαν τις δυνάμεις της δημαγωγίας».

Δείτε την εκδήλωση εδώ:

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ