Μητσοτάκης για ΟΛΜΕ: Να σταματήσουμε να είμαστε «όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων»

Μητσοτάκης για ΟΛΜΕ: Να σταματήσουμε να είμαστε «όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην απόφαση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων στα πρότυπα ή πειραματικά σχολεία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που λαμβάνει μέρος σε συζήτηση με θέμα «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό», στο πλαίσιο των εργασιών του forum «project2030.gr» το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο» ανέφερε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως «γι αυτό προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η απεργία να κηρυχθεί παράνομη «έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι «μία από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ: Έτσι όπως είναι, έχουμε δυσκολία να συμμετέχουμε

Ζήτησε οι ευρωατλαντικές σχέσεις να διατηρηθούν σε «λειτουργικό επίπεδο» και το Συμβούλιο Ειρήνης να επανέλθει στον αρχικό του προορισμό, την ειρήνευση στη Γάζα
THE LIFO TEAM