Mητσοτάκης: Δεν βλέπω πώς μπορώ να συνεννοηθώ με τον Τσίπρα

Mητσοτάκης: Δεν βλέπω πώς μπορώ να συνεννοηθώ με τον Τσίπρα Facebook Twitter
Fotis Plegas G / SOOC
0

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην Ειδομένη, «λόγω απουσίας του κράτους» ντροπιαστική και τριτοκοσμική, και τονίζοντας ότι η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο ζήτημα είναι τραγική.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ το βράδυ, ανέφερε ότι « η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα του πόσοι είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι συνεχίζουν να μπαίνουν στην χώρα. Άρα κρατάω μικρό καλάθι σε σχέση με το τι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής».

«Ζητήσαμε, στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, από τον κ. Τσίπρα να πάει και να πάρει δεσμεύσεις για μετεγκατάσταση κάτι που τελικά δεν κατάφερε. Βάλαμε χαμηλά τον πήχη. Κρατάω μικρό καλάθι αλλά επειδή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Έχουμε κάθε λόγο, όμως, να είμαστε σκεπτικοί για το τελικό αποτέλεσμα, τόνισε.

Επανέλαβε ότι «πείσαμε τον κ. Τσίπρα να προσαρμοστεί στον ρεαλισμό», ωστόσο, συσχετίζοντας την κοινά συμφωνημένη εθνική γραμμή με τα αποτελέσματα της προχθεσινής έκτακτης Συνόδου στις Βρυξέλλες επέμεινε πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει ιδέα πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες, ενώ προεξόφλησε αρνητικές συνέπειες και στον τομέα του τουρισμού.

«Είμαι ένας άνθρωπος που ξεκινάει με καλή διάθεση. Κάθε μέρα χάνω την εμπιστοσύνη μου στον πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε σε έντονο ύφος πως είναι βαθιά προσβλητικό για τη ΝΔ να ταυτίζεται με τις χώρες του Βίζενγκραντ.

Σημείωσε επίσης ότι τον προβληματίζει το γεγονός ότι η Ε.Ε. ικανοποιεί συνεχώς τα αιτήματα της Τουρκίας.

Έκανε επίσης προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «μιλάει στο εσωτερικό του κόμματός του. Έχει πολλές… Τασίες να ικανοποιήσει. Δεν δυναμιτίζω το κλίμα σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο. Ο Τσίπρας έχει διχαστικό λόγο».

Τον κατηγόρησε δε ότι «επιμένει ακόμα και σήμερα να βάζει στον λαό διχαστικά διλλήματα». «Δεν βλέπω πως μπορούμε να συνεννοηθούμε. Κάθε μέρα που περνάει χάνω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό του», τόνισε.

Σε ότι αφορά την υπόθεση με το πόθεν έσχες της συζύγου του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι: «Η σύζυγός μου έχει κινηθεί δικαστικά. Κανείς δεν ελέγχει το δικό μου πόθεν έσχες. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα. Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτή την ώρα είναι να επιστρέψει στις εποχές του Αυριανισμού. Υπάρχει μια πολύ κίτρινη προσέγγιση του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κίτρινα δημοσιεύματα έρχονται στη Βουλή με την μορφή του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει κανένα σεβασμό για τις ανεξάρτητες Αρχές. Προσπαθεί να τις αλώσει».

Ξεκαθάρισε επίσης  πως δεν ζητάει εκλογές αλλά σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη, θα γίνουν εκλογές και το κόμμα του θα τις κερδίσει. Επανέλαβε, πάντως, πως ανάμεσα σε μια οικουμενική και εκλογές επιλέγει το δεύτερο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ