Άστοχη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος μετά τον σαϊτοπόλεμο της Κυριακής στον οποίο σκοτώθηκε ο εικονολήπτης είχε δηλώσει πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσηνίων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

 

Ο κύριος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 είπε πως η πρώτη δήλωση του δημάρχου ήταν άστοχη και υπογράμμισε πως ο κ. Νίκας ζήτησε συγνώμη. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει κομματική διάσταση στην απώλεια ανθρώπινης ζωής, αναφερόμενος στον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα. Επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσει αυτό το έθιμο και ότι το τονίζει με κάθε ευκαιρία στους συμπατριώτες του στην Κρήτη που έχουν και αυτοί το δικό τους έθιμο με τις μπαλωθιές.

 

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα είπε ότι έχει το σχέδιο και τη βούληση να κάνει την Ελλάδα καλύτερη.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά είπε πως θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υπερψηφίσει την τροπολογία αυτή. «Έλα να νομοθετήσουμε μαζί, τον προκαλώ».

 

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η πρόταση μομφής ήταν ηθική υποχρέωση για να επαναφέρουμε έναν κώδικα αξιών στην πολιτική». Ο κ. Πολάκης έχει πει "να βάλουμε 2-3 φυλακή για να κερδίσουμε εκλογές", ότι θα θάψει δημοσιογράφους κάτω από τη γη. Η επίθεση στον Σ. Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», τόνισε χαρακτηριστικά.