Μητσοτάκης από Λονδίνο: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η Ελλάδα

Μητσοτάκης στο Λονδίνο: Η Ελλάδα θα έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε. Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε νωρίτερα ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley στο Λονδίνο. 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ΝΔ θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προεκλογική περίοδο αναφερόμενος στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα στα μέτρα έναντι της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.άπτυξης, στη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, καθώς επίσης και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης,

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες που έλαβε, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτοί οι παράγοντες έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

Κατά τον πρωθυπουργό με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM