Μητσοτάκης από Λονδίνο: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η Ελλάδα

Μητσοτάκης στο Λονδίνο: Η Ελλάδα θα έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε. Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε νωρίτερα ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley στο Λονδίνο. 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ΝΔ θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προεκλογική περίοδο αναφερόμενος στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα στα μέτρα έναντι της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.άπτυξης, στη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, καθώς επίσης και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης,

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες που έλαβε, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτοί οι παράγοντες έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

Κατά τον πρωθυπουργό με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ