Μητσοτάκης: Το 2017 να γίνει αφετηρία αναγέννησης - Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες

Μητσοτάκης: Το 2017 να γίνει αφετηρία αναγέννησης - Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

«Το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. Η απάντηση, όμως, στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες», αναφέρει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι οι Έλληνες «πρέπει να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση», ένα σχέδιο με δύο προϋποθέσεις: «την αλήθεια και τη διάθεση για πραγματική αλλαγή». Επισημαίνει ότι «μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια» και πως «είναι η ώρα, ως κοινωνία, να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω» και «να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών».

«Η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προσπάθεια. Χωρίς μια πανελλήνια εκστρατεία εθνικής ανάταξης», επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ολόκληρο το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ:

«Το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. Η απάντηση, όμως, στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες.

Γι' αυτό οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Να αντικρίσουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Να μην υποσχόμαστε την επιστροφή στο χθες, απλά επειδή δεν μπορούμε να οραματιστούμε το αύριο. Να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο με δύο προϋποθέσεις: Την αλήθεια και τη διάθεση για πραγματική αλλαγή.

Μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια. Είναι η ώρα, ως κοινωνία, να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της μεθοδικότητας, της ατομικής ευθύνης. Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών.

Η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προσπάθεια. Χωρίς μια πανελλήνια εκστρατεία εθνικής ανάταξης. Οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανός λαός. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέναντι στις νέες γενεές, να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο για την πατρίδα μας.

Οι ευχές μου για το 2017, δεν είναι τυπικές. Έχω πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων. Πολλές φορές στην ιστορία μας, οι μεγάλες προκλήσεις αναδείκνυαν τον καλύτερο εαυτό μας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα.

Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM