Μηταράκης: Τέλος στα ξενοδοχεία - δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Μηταράκης: Τέλος στα ξενοδοχεία - δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα δώσει τέλος στα 67 ξενοδοχεία - δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

«32 δομές αρκούν... Θα καταργήσουμε όλα τα ξενοδοχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου, επειδή οι ροές είναι πολύ μειωμένες το 2020 και οι υπηρεσίες ασύλου δουλεύουν με διπλάσια ταχύτητα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι την τελευταία δεκαετία στην Αθήνα υπάρχουν 130.000 νόμιμοι μετανάστες. Σημείωσε παράλληλα ότι στη δομή στο Καρά Τεπέ βρίσκονται περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Επιπλέον ανέφερε πως οι δομές στα νησιά τελούν υπό υγειονομικό αποκλεισμό, καθώς υπάρχουν μόνο οι απαραίτητες υπηρεσίες και υγειονομική παρουσία.

Με αφορμή τις αντιδράσεις κατοίκων στα Καμένα Βούρλα ενάντια στην προσωρινή φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε παλιό ξενοδοχείο της περιοχής διερωτήθηκε εάν «είναι απόβλητα τα παιδιά».

Τόνισε ότι η αντίδραση στα Καμένα Βούρλα βγάζει άσχημη εικόνα για τη χώρα μας. «Άλλες χώρες της ΕΕ, ειδικά μετά τη φωτιά στη Μόρια δέχθηκαν να μετεγκατασταθούν στις χώρες τους 740 παιδιά απ' όλες τις δομές των νησιών, για πρώτη φόρα δεν θα υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα στις δομές. Σε όλη τη χώρα υπήρξε θετική αντίδραση για τα παιδιά που φεύγουν, μένουν μέχρι να ολοκληρώσουν τις γραπτές διαδικασίες. 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη πτήση φεύγει» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Όπως εξήγησε όταν ρωτηθήκαν στα Καμένα Βούρλα τι θα έκαναν αν ήξεραν ότι θα έρθουν ανήλικοι είχαν πει «θα είχαμε κλείσει το δρόμο πριν έρθετε». «Θα μάς είχε ζητήσει κανείς να ενημερώσουμε αν φέρναμε 30 παιδιά από το ορφανοτροφείο Πειραιά; Είναι απόβλητα τα παιδιά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM