Μήνυμα Δένδια για την 25η Μαρτίου: «Δεν υπάρχουν δεδομένα δικαιώματα αν δεν μπορείς να τα υπερασπίσεις»

Μήνυμα Δένδια για την 25η Μαρτίου: «Δεν υπαρχουν δεδομένα δικαιώματα αν δεν μπορείς να τα υπερασπίσεις» Facebook Twitter
Νίκος Δένδιας
0

Μια έμμεση αναφορά στον τουρκικό αναθεωρητισμό είχε το φετινό μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια αγια την επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς όπως επισημαίνει «οι αναθεωρητισμοί, βασισμένοι στις απειλές και στην ισχύ των όπλων και των αριθμών, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας από τον ορίζοντα». 

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζει ότι «η "Ατζέντα 2030", το σχέδιο δηλαδή μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος μας είναι η δημιουργία σύγχρονων και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ικανών να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Κατέληξε δε, ότι «η μεταρρύθμιση λοιπόν των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαραίτητος όρος εθνικής επιβίωσης. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό από όλους και να υποστηριχθεί από όλους». 

Ολόκληρο το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 25η Μαρτίου

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι και Πολιτικό Προσωπικό, 203 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας. Της πρώτης επιτυχημένης εξέγερσης μετά τη Γαλλική Επανάσταση στην Ευρώπη.

Αποτέλεσε παράδειγμα για τους υπόλοιπους λαούς που εξεγέρθηκαν για την ανεξαρτησία τους, σε μια βαριά ιστορική συγκυρία, όπου ο Απολυταρχισμός κάλυπτε την Ευρώπη.

Εορτάζουμε επίσης τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, Υπερμάχου Στρατηγού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Παναγία σκέποι διαχρονικά τις Ένοπλες Δυνάμεις και δι’ αυτών την Πατρίδα μας. Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο εορτασμός της Επετείου της 25ης Μαρτίου δε συνιστά μόνο εκπλήρωση εθνικού χρέους. Αποτελεί ευκαιρία ιστορικής και εθνικής ενδοσκόπησης, προσπάθεια δημιουργίας παραδείγματος για τα νέα παιδιά. Για το παρόν και ιδίως για το μέλλον του Ελληνισμού ως κυρίαρχης οντότητας.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα και οι γεωπολιτικές αναδιατάξεις εξελίσσονται με ραγδαία ταχύτητα. Η Ελλάδα στηριζόμενη στις Ένοπλες Δυνάμεις της και την αξιόπιστη εξωτερική της πολιτική, έχει παρουσία στη διεθνή σκηνή. Η διατήρηση αυτής της παρουσίας συνιστά προτεραιότητα για την πατρίδα μας. Προϋποθέτει όμως την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος μας.

Η «Ατζέντα 2030», το σχέδιο δηλαδή μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος μας είναι η δημιουργία σύγχρονων και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ικανών να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Για να προφυλάξουν αυτό που σήμερα θεωρείται αυτονόητο δεδομένο. Την ανεξαρτησία μας, την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Όπως μας διδάσκουν οι συγκρούσεις του 21ου αιώνα, δεν υπάρχουν δεδομένα δικαιώματα αν δεν μπορείς να τα υπερασπίσεις. Ουδείς σέβεται τον ανυπεράσπιστο. Οι αναθεωρητισμοί, βασισμένοι στις απειλές και στην ισχύ των όπλων και των αριθμών, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας από τον ορίζοντα.

Η μεταρρύθμιση λοιπόν των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαραίτητος όρος εθνικής επιβίωσης. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό από όλους και να υποστηριχθεί από όλους. Σας ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σας στην Πατρίδα και την Κοινωνία. Η Παναγία να προστατεύει εσάς, τις οικογένειές σας, και την Ελλάδα. Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821! Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις! Ζήτω το Έθνος!»


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM