ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μανώλης Γλέζος: Υπάρχει διαφορά ήθους

Μανώλης Γλέζος: Υπάρχει διαφορά ήθους Facebook Twitter
10

Σε δύο γεγονότα που συνέβησαν χθες και συγκεκριμένα στην απουσία Σαμαρά από την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα και στην επίσκεψη του νέου Πρωθυπουργού σττο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, αναφέρεται σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Γλέζος κάνει λόγο για «διαφορά ήθους» και αναφέρει:  «Η πρώτη μέρα μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε από δύο γεγονότα που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαφορά πολιτικού ήθους ανάμεσα στη απελθούσα κυβέρνηση της Δεξιάς και την κυβέρνηση ελπίδας της Αριστεράς».

Ο κ. Γλέζος εξηγεί ότι: «Το ένα είναι η μη παράδοση της πρωθυπουργίας από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά στο νέο πρωθυπουργό της χώρας. Αφού ο τέως πρωθυπουργός επί δυόμισι χρόνια έλαμψε διά της απουσίας του στο Κοινοβούλιο, απαξιώνοντάς το, επισφράγισε την καταστροφική για τον τόπο και το λαό θητεία του με τη σημερινή στάση του. Αλλά ήδη οι πολίτες τον είχαν κρίνει.

Το άλλο, που προηγήθηκε χρονικά, είναι η απότιση φόρου τιμής του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε όλους εκείνους που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας. Η επίσκεψή του στην Καισαριανή, τον εμβληματικό αυτό τόπο μαρτυρίου και θυσίας των Ελλήνων, πείθει ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να δικαιώσει ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών».

10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και βλεπεις σχολια που βρωμανε δεξια...και σκεφτεσαι τι αλλο πρεπει να γινει για να ξυπνησουν..;;Αν εχει ηθος ο ΣΥΡΙΖΑ,και ο καθε ΣΥΡΙΖΑ,θα το δουμε στη συνεχεια..Μεχρι στιγμης ειναι ενα σκαλοπατι πανω απο τους καλοθελητες τοσων χρονων!
Μιλανε για ηθος, αυτοι που χυδαια χρησιμοποιησαν την εκλογη του προεδρου της δημοκρατιας για να εκβιασουν εκλογες και να εκμεταλευτουν την δυσαρεσκεια του κοσμου στα αναγκαια μετρα;Μιλανε για ηθος, αυτοι που στηριζονται απο συνδικαλιστες με τις αποζημειωσεις των εκατομυριων και το παιζουν τωρα εκκαθαριστες του δημοσιου βιου;Μιλανε για ηθος, αυτοι που υπονομευσαν καθε εθνικη προσπαθεια τα τελευταια κρισιμα χρονια;Μιλανε για ηθος, αυτοι που υποστηριζουν τους δολοφονους της 17N;Η φανταστικη χωρα Ελλαδα, οπου τα λογια χανουν το νοημα τους και ο καθενας ειναι ο,τι δηλωσει..
Η συγκυβερνηση με την ακροδεξια και η υπουργοποιηση Νικολοπουλου, εμπιτει στο "ζητημα ηθικη"?Δυστυχως ειναι προβλημα να βλεπεις Μονο την ανηθικοτητα των αλλων.
Καλό είναι να κοιτάμε λίγο πιο πέρα από τη μύτη μας χωρίς να μεμψιμοιρούμε για το κάθε τι, ειδικά τώρα, μετά την τόσο σπουδαία αλλαγή της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας. Ναι το ήθος και το ποιόν του Νικολόπουλου προβληματίζει πολλούς και εξοργίζει ακόμα περισσότερους. Ελπίζουμε ότι υπό την πίεση των καταστάσεων και των προσδοκώμενων θετικών εξελίξεων των πραγμάτων, αυτές θα τον αποβάλλουν από μόνες τους δείχνοντάς του την πόρτα εξόδου. Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη. Θέλουν τον χρόνο τους και πολλές φορές τον «ανορθόδοξο» τρόπο τους.
Δεν έγινε και επανάσταση. Εκλογές έγιναν για τη δημιουργία κυβέρνησης και στα πλαίσια αυτά, έγιναν προεκλογικά οι εκλογικές συμμαχίες και μετεκλογικά οι πολιτικές. Τακτικές εν ολίγοις βάσει στη βάση της λειτουργίας ενός πολιτικού συστήματος. 149 βουλευτές, άρα, ή συνεργασία ή εκλογές. Το Ποτάμι είναι μια εκπολιτισμένη νεοφιλελεύθερη κίνηση (και φασιστικά χαρακτηριστικά θα συμπλήρωνα προσωπικά), το ΚΚΕ πρεσβεύει κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο, από αυτό που θέτει ως στόχο του ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ δεν μπήκε, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη παρούσα φάση, εκ των πραγμάτων αποκλείονται, και ΧΑ όχι. Άρα, ή ΑΝΕΛ ή εκλογές. Προτίμησε τους ΑΝΕΛ ε, και στη βάση του σκεπτικού του, καλά έκανε, οι εκλογές θα ήταν απόλυτα εκβιαστικές.
Ανάμεσα στο Ποτάμι και τους Ανελ δεν ξέρω για σένα, αλλά φασιστικά υποκείμενα θα χαρακτήριζα τους δεύτερους. Όπως και να έχει, ευτυχώς ο Νικολόπουλος δε θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση τελικά.
στο φαίνεσθαι μπορεί, ουσιαστικά όμως οι ΑΝΕΛ κλείνει περισσότερο στη λαϊκιστική δεξιά, και ως προς τις αναλύσεις τους, και ως προς το προφίλ (συνομωσιολογία, θρησκεία υπερπατριωτισμός κτλ) και τον αρχηγοκεντρικό χαρακτήρα κτλ. Τα χαρακτηριστικά του Ποταμιού προσομοιάζουν περισσότερο σε φασιστικά πρότυπα. (ο Θεοδωράκης μου ταιριάζει περισσότερο από τον Καμμένο ως ''ο Αρχηγός'' στο 1984). Για τον Νικολόπουλο πάντως συμφωνώ, αν και για μένα ο Καμμένος στο υπ. Άμυνας θα είναι πρόβλημα σε μια τυχόν θέληση για μείωση των εξοπλισμών