Τη στήριξή του στον Νίκο Τόσκα, και στις πρόσφατες δηλώσεις του για την ομάδα Δέλτα, εξέφρασε ο Γιώργος Κυρίτσης. 

 

Φιλοξενούμενος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αστυνομική ομάδα Δέλτα «χούλιγκαν με παπιά», εκφράζοντας την συμφωνία του με την απόφαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να την καταργήσει. 

 

«Σα χούλιγκαν με παπιά, η ομάδα Δέλτα είναι ΜΑΤ με παπιά [...] Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση του (σ.σ πρώην) προϊστάμενού τους. Πέφτανε με τα μηχανάκια μπροστά σε κόσμο ανεξέλεγκτα, περνάγανε ανάμεσα από μαγαζιά μέσα από πεζόδρομους που κόσμος διασκέδαζε - υπάρχουν σε βίντεο αυτά τα πράγματα, έχουν γίνει δίκες και για αυτό διάλυσε αυτή την ομάδα», είπε ο κ. Κυρίτσης. 

 

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Τόσκας δήλωνε πως κατήργησε την ομάδα Δέλτα επειδή «ήταν οι μπαχαλάκηδες από την πλευρά του κράτους». Ο χαρακτηρισμός είχε προκαλέσει την αντίδραση του γγ του σωματείου ειδικών φρουρών Στρ. Μαυροειδάκου που είχε σχολιάσει «απίστευτο. εργαζόμενοι μπαχαλάκηδες;» με τον κ. Τόσκα να επιμένει πως η ομάδα Δέλτα «ενεργούσε δημιουργώντας πρόβλημα», επισημαίνοντας πως ούτε η παρούσα κυβέρνηση την έχει ανασυστήσει. 

 

«Είναι απολύτως σωστή η δήλωση του κ. Τόσκα και την επιβεβαιώνω», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης. Παρεμβαίνοντας στη συνομιλία, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τι σας κάνει εντύπωση. Πριν από μία εβδομάδα έλεγαν μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, αυτοί που έχουν αστυνομικούς να τους φυλάνε. Τώρα ακούω οτι το κακό με την Ομάδα Δέλτα ήταν ότι ήταν ΜΑΤ [...] όταν είχατε στήσει τα ΜΑΤ στου Μαξίμου σαν τέτρις, δεν σας ενοχλούσαν; Και σας ενοχλεί η Ομάδα Δέλτα που πήγαινε να κάνει την δουλειά της και να προστατεύσει τους πολίτες από τους μπαχαλάκηδες;», με τον κ. Κυρίτση να καταγγέλλει πως έχει δει αξιωματικούς της ομάδας Δέλτα να πέφτουν με μηχανάκι σε συγκέντρωση συνταξιούχων, τραυματίζοντας συνταξιούχο. «Έχω δει την ομάδα δέλτα να την "πέφτει" σε συγκέντρωση συνταξιούχων και (σ.σ συνταξιούχο) να σηκώνεται στον αέρα και να σκάει με την πλάτη στην άσφαλτο».