Κύκλοι Στουρνάρα σε Σπίρτζη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Κύκλοι Στουρνάρα σε Σπίρτζη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Με λακωνική και κάπως δεικτική φράση επέλεξαν να απαντήσουν στις πρωινές κατηγορίες του κ. Σπίρτζη περί «κακής διαχείρισης και ελέγχου του τραπεζικού συστήματος από την ΤτΕ», πηγές από το περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα.

Πιο συγκεκριμένα, κύκλοι προσκείμενοι στο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ανέφεραν ως απάντηση στα όσα δήλωσε ο κ. Σπίρτζης το αρχαιοελληνικό γνωμικό «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»  που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως το να σιωπάς είναι πολλές φορές προτιμότερο ή και καλύτερο από το να μιλάς.

Nωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών, Mεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον Real FM,  είχε καταλογίσει ευθύνες και στον Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα των δανείων της Attica Bank.

«Στο διάστημα από το '11 μέχρι σήμερα, έχουνε γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής. Ο φορέας που ήλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας», είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

«Και εδώ ζούμε μία παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε. Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Πολιτική / Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρίσμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικα
NEWSROOM