Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν τη διαγραφή του βουλευτή Ά Αθήνας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. 

 

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε» τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

 

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

 

Η διαγραφή ήρθε μετά και τη σφοδρή σύγκρουση Δένδια-Μπογδάνου στη Βουλή, με τον υπουργό Εξωτερικών να αποδοκιμάζει σχόλιο του βουλευτή για τους κομμουνιστές. 

 

Συγκεκριμένα, ο Μπογδάνος επικαλέστηκε τον Γρίβα της ΕΟΚΑ που σύμφωνα με τον ίδιο έλεγε «είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομουνιστές και ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές».

 

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε και πάλι προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων τόσο στην κοινή γνώμη όσο και εσωκομματικά, όταν είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, άρθρο του ιστοτόπου που ο ίδιος είχε ιδρύσει, με ονόματα νηπίων, παιδιά μεταναστών, που πήγαιναν σε παιδικό σταθμό της Αθήνας

 

Για το ζήτημα είχε τότε παρέμβει εισαγγελέας και η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.