Κυβερνητικές πηγές: Αναστολή των μετατάξεων στη Βουλή ζήτησε ο Τσίπρας

Κυβερνητικές πηγές: Αναστολή των μετατάξεων στη Βουλή ζήτησε ο Τσίπρας Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιότητα για τις μετατάξεις, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να ζητά την αναστολή τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Κατά τη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, «αποφασίστηκε από κοινού να προβεί στις σχετικές δηλώσεις ο πρόεδρος της Βουλής», καταλήγουν οι κύκλοι του Μαξίμου. Νωρίτερα, ο Νίκος Βούτσης είχε εκφράσει την έντονη αντίδρασή του για τη φημολογία προσλήψεων ή μετατάξεων συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε υπηρεσίες του κοινοβουλίου.


Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Βούτσης είπε ότι «θα ήταν απολύτως άδικο για μία-δύο-τρεις περιπτώσεις που πιθανώς υπάρχουν για βαθμό συγγένειας» να δημιουργείται η εντύπωση μη αξιοκρατικών κριτηρίων. Απαντώντας στις περιρρέουσες επικρίσεις για μετατάξεις υπαλλήλων προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο κ. Βούτσης διέψευσε κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για οτιδήποτε έχουν ήδη καταγραφεί, σαν δήθεν ορυμαγδός τοποθετήσεων».

Αίσθηση είχε προκαλέσει το μεσημέρι πάντως, η παραδοχή της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ότι η μετάταξη της κόρης στη Βουλή είχε χάρη στην αξιοποίηση «γνωριμιών και διασυνδέσεων». Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Alpha για το κατά πόσο εγείρεται ηθικό ζήτημα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες» και δεν θα μπορούσε να αποσπαστεί ο καθένας στη Βουλή.

«Ε κοιτάξτε τώρα, προφανώς, με την έννοια που λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα, αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις, και τα λοιπά. Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε "έλα εδώ"», δήλωσε «στον αέρα» η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Παραιτήθηκαν κόρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίς το απόγευμα, την παραίτησή τους από τη Βουλή γνωστοποίησαν δύο κόρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολές τους προς το Νίκο Βούτση. Συγκεκριμένα, την παραίτησή της από το Ίδρυμα της Βουλής υπέβαλε η Α.Α., κόρη της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής. Η Α.Α. ήταν υπάλληλος ΙΔΟΧ διάρκειας εντός έτους στο Ίδρυμα.

Παρομοίως, παραίτηση υπέβαλε και η Μ.Λ.Σ., κόρη της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος ΙΔΟΧ διάρκειας ενός έτους στο Ίδρυμα της Βουλής. Και οι δύο υπέβαλαν παραίτηση για λόγους ευθιξίας. Οι αποφάσεις πρόσληψης είχαν υπογραφεί στις 31 Μαΐου 2019 από την πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νίκη Μαρωνίτη.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μπροστά στα μάτια μας, οι πολιτικοί "εργαλειοποιούν" - για να είμαι in - την βουλευτική ιδιότητα, με διορισμούς συγγενών και φίλων ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΘΕΣΗ. Το είχε κάνει παλαιότερα, και ο χρηματίσας για μόνον 24 ώρες ΠτΒ κ. Πολύδωρας και διόρισε την κόρη του. Και πολλοί άλλοι.Και τον οποίον κ. Πολύδωρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιβράβευσε, προτείνοντάς τον για πρόεδρο του ΕΣΡ.Όλως τυχαίως, όλους τους ευάλωτους προτείνουμε, ώστε να τους έχουμε στο χέρι, για να μη μιλάνε όταν κάνουμε τα δικά μας...