Κουτσούμπας: Γιατί καταψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών

Κουτσούμπας: Kαταψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα και για ετερόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης μίλησε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναλύοντας το σκεπτικό του κόμματος πίσω από την καταψήφισή του, τόσο για ομόφυλα όσο και για ετερόφυλα ζευγάρια. 

«Δεν καταψηφίσαμε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια. Εμείς θεωρούμε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές, η συμβίωση αυτή δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια που είναι περασμένων εποχών». είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Στη συνέχεια, ανέφερε ως παράδειγμα ότι «ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του, όπως είναι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση, έπρεπε να λύνονται από το ίδιο το κράτος και από το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένος ή όχι [...] ανεξάρτητα αν έχει ετερόφυλο ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό».

«Υπάρχουν βέβαια πιο πολύπλοκα ζητήματα όπως τα κληρονομικά, τα οποία πάλι θα μπορούσαν να λυθούν με συμβολαιογραφικές πράξεις. Έχουμε κάνει τέτοιες προτάσεις στη Βουλή. Προς τι λοιπόν ο λόγος να στηριζόμαστε σε έναν παρωχημένο αναχρονιστικό θεσμό που είναι ο γάμος είτε με τη μορφή του πολιτικού ή θρησκευτικού είτε με τη μορφή του συμφώνου συμβίωσης», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Είμαστε αντίθετοι συνολικά σε αυτή τη λογική και δεν αφορά ομοφοβία ή τρανσβοφία [...] Εμείς θεωρούμε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κρατική στήριξη τους γονείς, είτε ετερόφυλους είτε ομόφυλους», τόνισε και πρόσθεσε: «Τόσο η αναδοχή όσο και η τεκνοθεσία, άσχετα αν είναι ετερόφυλο η ομόφυλο το ζευγάρι, θα μπορούσε να γίνεται με τη συμμετοχή επιστημόνων, διεπιστημονικής ομάδας με ευθύνη της κοινωνίας, του κράτους».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM