Κοτζιάς: «Αθλιότητες» οι φήμες για συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Κοτζιάς: «Αθλιότητες» οι φήμες για συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Νίκος Κοτζιάς διέψευσε κατηγορηματικά τη φημολογία των τελευταίων ωρών για πιθανή συνεργασία του με το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη στις εθνικές εκλογές

Σε επικοινωνία του με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» ο πρώην ΥΠΕΞ απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο νωρίτερα, η πολιτική κίνηση του κ. Κοτζιά ΠΡΑΤΤΩ, είχε ανακοινώσει πως δεν θα μετάσχει στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

«Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του «ΠΡΑΤΤΩ», επιβεβαιώνοντας τις φήμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», το ΠΡΑΤΤΩ προσανατολιζόταν στη συμμετοχή 10 έως 15 υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Κουμουνδούρου ήταν αρνητική και, μετά από μια συνάντηση στελεχών της πολιτικής κίνησης με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, οριστικοποιήθηκε το «διαζύγιο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ (...) Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΡΑΤΤΩ που αποκαλύπτει πως σε επιστολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε "νεοαποκτηθέντες" συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ζαχαράκη: Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε βιβλία - Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες

Πολιτική / Ζαχαράκη: Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε βιβλία - Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μίλησε σχετικά με τα νέα σχολικά βιβλία και την απεικόνιση οικογενειών με γονείς του ιδίου φύλου, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος του Υπουργείου δεν είναι να ασκεί λογοκρισία.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Σαμαράς έβγαλε τρομερή χολή, η οποία θα κάνει καλό στη Νέα Δημοκρατία»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τη στάση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στην κυβέρνηση και το ενδεχόμενο σχηματισμού από τον ίδιο ενός νέου κόμματος
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ

Πολιτική / Η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026: «Εφικτή η αυτοδυναμία» - Τα βασικά μηνύματα για εκλογές, οικονομία, αντιπολίτευση

Με τη συνέντευξη ολοκληρώθηκε σήμερα η τριήμερη παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
THE LIFO TEAM