"Θα ήθελα αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο" ανέφερε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς παρέδιδε την έδρα της στον κο Μητρόπουλο για να προεδρεύσει στην αποψινή Ολομέλεια. Την ίδια ώρα οι περισσότεροι βουλευτές άρχισαν να χειροκροτούν την αποχώρησή της ενώ ο κος Βενιζέλος ακούστηκε να φωνάζει" Να παραιτηθείτε". Ο κος Μητρόπουλος ωστόσο έκλεισε τα μικρόφωνα μέχρι να επανέλθει η τάξη. Ο φακός πάντως συνέλαβε την κα Κωνσταντοπούλου να ψιθυρίζει κάτι εκνευρισμένη καθώς απομακρυνόταν από το μικρόφωνό της,

 

Προηγουμένως είχε δημιουργηθεί ένταση όταν η ΠτΒ έθεσε το θέμα διάρκειας της συζήτησης παρά την απόφαση που είχε παρθεί από τη διάσκεψη των Προέδρων ότι η ολοκλήρωση θα γινόταν πριν τα μεσάνυχτα. Η κ. Κωνσταντοπούλου, είχε προτείνει να μην τηρηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος ως προς τον χρόνο των ομιλητών ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και σε μεγαλύτερη διάρκεια.


Το λόγο πήρε από την κυβέρνηση ο κ. Βούτσης ο οποίος όμως δεν συντάχθηκε με την απόφαση της ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί δεν πήραν καν το λόγο.

 

Από τα έδρανα ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να λέει δυνατά " Αίντε..." και η κα Κωνσταντοπούλου φανερά εκνευρισμένη ρώτησε " Ποια φώναξε άιντε; Η ψηφοφορία γίνεται δια ανατάσεως της χειρός." είπε και στη συνέχεια σήκωσε και η ίδια το χέρι της.

 

 

Δείτε LIVE EΔΩ