ΚΙΝΑΛ: Θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για το πανεπιστημιακό άσυλο

ΚΙΝΑΛ: Θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για το πανεπιστημιακό άσυλο Facebook Twitter
Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την κατάργηση του υφιστάμενου πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη (EUROKINISSI)
0

Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την κατάργηση του υφιστάμενου πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, παρά τις εσωκομματικές αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. 

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζουν ότι «σηκώθηκε πολύς θόρυβος για το τίποτα», αφού η κεντρική φιλοσοφία της ρύθμισης βρίσκει σύμφωνο το ΚΙΝΑΛ. Οι ίδιες πηγές ωστόσο υπογραμμίζουν ως απαιτούνται νομοτεχνικές βελτιώσεις και διευκρινίσεις, σχετικά με το ποιες αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

«Κάποιοι προσπάθησαν να προκαλέσουν πολλά θέματα στο ΚΙΝΑΛ, για να επαναφέρουν επί της ουσίας τον νόμο ΠΑΣΟΚ του 2011, κάνοντας μάλιστα ένα κακό rewriting. Εμείς θα το ψηφίσουμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη να πιέσουμε για περαιτέρω νομοτεχνικές βελτιώσεις», είπαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, χωρίς να θέτουν τις αλλαγές αυτές απαράβατο όρο για την υπερψήφιση της ρύθμισης. 

Η επίμαχη ρύθμιση θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές στον Κλεισθένη για τους ΟΤΑ, και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος, στην Ολομέλεια, την επόμενη Πέμπτη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ