Κικίλιας: Σοβαρή η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική - Σκέψεις για νέα μέτρα

Κικίλιας: Σοβαρή η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική - Σκέψεις για νέα μέτρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
0

Στις περιοχές της χώρας όπου παρουσιάστηκε αύξηση των κρουσμάτων και στον εμβολιασμό αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας σήμερα, κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. 


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως την τελευταία εβδομάδα βλέπουμε περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας ενώ «αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση η οποία κρίνεται σοβαρή σε ό,τι έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τον νομό Κοζάνης αλλά και με τη δυτική Αττική».

«Αν συνυπολογίσει κανείς την πολύ μεγάλη πίεση που δέχεται η Ευρώπη και τα μέτρα που έρχονται να πάρουν μία σειρά από χώρες (...) για την αναχαίτιση του κορωνοϊού και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα πρέπει να πω ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», είπε ο υπουργός Υγείας.


«Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων που έκαναν οι συμπολίτες μας και γι' αυτό, αν και εφόσον, επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα, ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα προκύπτουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ανάλογες ήταν οι σημερινές δηλώσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Στον δεύτερο άξονα της τοποθέτησής του, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων. «Η λέξη ελευθερία τα λέει όλα, για την ψυχολογία μας, για τον τρόπο που αισθανόμαστε όταν θέλουμε να πάρουμε την ζωή μας πίσω», είπε για την κωδική ονομασία της προμήθειας εμβολίων στην Ευρώπη.

Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν πρόκειται περί ενός εμβολίου, αλλά πολλών, αρκετά από τα οποία είναι σε διαδικασία προαγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λίαν συντόμως την οδό της αδειοδότησης θα πάρουν και άλλα δύο εμβόλια. «Θα εμβολιάσουμε πρώτα απ' όλα τους υγειονομικούς μας. Θα τιμήσουμε τους αγωνιστές στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Στη συνέχεια θα εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη πως ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών και εργαζομένων στα νοσοκομεία που θέλουν να εμβολιαστούν.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM