Κατρίνης σε Δένδια: Να μπει φραγμός στην εξαγωγή ευρωπαϊκών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία

Κατρίνης σε Δένδια: Να μπει φραγμός στην εξαγωγή ευρωπαϊκών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία Facebook Twitter
Μιχάλης Κατρίνης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Το θέμα της εξαγωγής οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία προς την Τουρκία αναδεικνύει ο βουλευτής Ηλείας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Κατρίνης υπογραμμίζει ότι η συνεχιζόμενη ενίσχυση του τουρκικού οπλοστασίου με γερμανικά συστήματα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού για την Ελλάδα. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία ενισχύουν τον γεωπολιτικό ρόλο της Τουρκίας, διευκολύνοντας τον αναθεωρητικό της σχεδιασμό στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Η Γερμανία, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, συνεχίζει να προμηθεύει με στρατηγικής σημασίας όπλα ένα τρίτο κράτος, το οποίο δυνητικά μπορεί να τα στρέψει εναντίον δύο άλλων κρατών-μελών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με τον βουλευτή, απειλεί όχι μόνο την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών αλλά και τη διεθνή ειρήνη.

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ ζητά να διευκρινιστεί:

  • Εάν υπάρχει καταγραφή των εξαγωγών οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία προς την Τουρκία, ώστε να είναι γνωστές οι δυνατότητες που αποκτά η γειτονική χώρα.
  • Εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα στις θεσμικές αρχές της ΕΕ, όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά και για άλλα κράτη-μέλη που παρέχουν στρατηγικά όπλα στην Τουρκία.

Με αφορμή την επικείμενη Έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ για την ευρωπαϊκή άμυνα, ο κ. Κατρίνης τονίζει την εθνική υποχρέωση να τεθεί το ζήτημα άμεσα. Καλεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ενεργοποιηθεί προς κάθε αναγκαία κατεύθυνση, για να διασφαλιστεί η προστασία των εθνικών συμφερόντων και η σταθερότητα στην περιοχή.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM