Κατά ενός Grexit ο πρόεδρος του CSU Ζέχοφερ

Κατά ενός Grexit ο πρόεδρος του CSU Ζέχοφερ Facebook Twitter
0


 

Στο πλευρό της καγκελαρίου Μέρκελ στέκεται ο πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέχοφερ αναφορικά με το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα. Ο κ. Ζέχοφερ, μάλιστα τάσσεται κατά του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Ζέχοφερ τόνισε ότι τάσσεται κατά μιας αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ότι στηρίζει την άποψη της Μέρκελ, μεταδίδει το ΑΠΕ.


«Είχα πει από την αρχή: Το CSU βρίσκεται στο πλευρό της 'Αγγελα Μέρκελ. Και για όσο διάστημα τηρεί τη στάση "αλληλεγγύη με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις", η 'Αγγελα Μέρκελ θα έχει την πλήρη στήριξή μου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του CSU, του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου.


Η Μέρκελ «διαπραγματεύθηκε σκληρά και πέτυχε πολλά. Και συμμερίζομαι την άποψή της ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ευρώπης και για να παραμείνει σταθερό το ευρώ», συνέχισε ο Ζέχοφερ.


Εξάλλου επεσήμανε ότι δεν θεωρεί επιλογή ένα Grexit. «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις ενός Grexit, πέραν του γεγονότος ότι θα διαγράφονταν πολλές απαιτήσεις και ότι παράλληλα θα ήταν απαραίτητη η παροχή οικονομικής βοήθειας».


Πάντως ο Ζέχοφερ εξήγησε ότι, αν η Ελλάδα δεν δεχθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, η αποχώρησή της από το ευρώ είναι ένας δρόμος που πρέπει να εξεταστεί, όμως δεν είναι κάτι το οποίο «θα πρέπει κανείς να επιδιώξει και να οργανώσει».


Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι και το τελευταίο, ο πρόεδρος του CSU απάντησε ότι αν «λειτουργήσουν και εφαρμοστούν όσα αποφασίσαμε, τότε θα έχουμε θέσει υπό έλεγχο το πρόβλημα». Εξάλλου σημείωσε ότι συμφωνεί με την άποψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι «δεν μπορεί να υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους, όμως μια ελάφρυνση θα ήταν υπεύθυνη».


Παράλληλα ο Ζέχοφερ εκτίμησε ότι η πολιτική διάσωσης που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η ευρωζώνη είναι επιτυχημένη, αναφέροντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας. «Υπάρχουν χώρες που βρίσκονται στον σωστό δρόμο, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Υπάρχουν χώρες που καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να διορθώσουν τα συστήματά τους, όπως η Ιταλία και η Γαλλία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM