Κασσελάκης: «Μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος ενδιέφερε τους βουλευτές που αποχώρησαν»

Κασσελάκης: «Μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος ενδιέφερε τους βουλευτές που αποχώρησαν» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα με ορόσημο και τις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του ενώ σημείωσε για τους αποχωρήσαντες από το κόμμα ότι «προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος». 

Σε ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως «εκείνοι που σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματός μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου, την οποία δεν αποδέχτηκαν ποτέ. Που εξαπέλυσαν προσβολές για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ανήκουστες ύβρεις για το πρόσωπό μου. Που παραβίασαν τον κώδικα δεοντολογίας που οι ίδιοι συνέταξαν και υπέγραψαν, παίρνοντας μαζί τους ως «προίκα» 11 έδρες που οι ψηφοφόροι είχαν χαρίσει με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εκείνοι που ενώ ήταν οι αυτουργοί και συναυτουργοί της απολίτικης και ναρκισσιστικής διάσπασης που προκάλεσαν, προσπαθούν τώρα προσχηματικά να την ντύσουν με δήθεν πολιτικό περιεχόμενο».

Στη συνέντευξή του στο στο «Βήμα της Κυριακής» σημείωσε ακόμη ότι «έκανα ό,τι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», συμπληρώνοντας πως «τις αποφάσεις τους τις είχαν πάρει από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, από την πρώτη Κυριακή. Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος». Αναγνωρίζει πάντως ότι «υπήρξαν στιγμές που χρησιμοποίησα έντονες εκφράσεις» και προσθέτει ότι «Αυτή τη στιγμή μάς επηρεάζει μόνο αριθμητικά ως προς την κοινοβουλευτική μας δύναμη στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο. Οι αποχωρήσεις μελών από τη βάση του κόμματος είναι ελάχιστες. Μάλιστα έχουμε πάρα πολλές νέες εγγραφές».

Στέφανος Κασσελάκης για ΝΔ: «Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%»

Ο Στέφανος Κασσελάκης περιέγραψε τον στόχο του λέγοντας πως οραματίζεται «μια σύγχρονη κυβερνητική πατριωτική Αριστερά με πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Ένας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα ξαναγίνει δύναμη νίκης και δημοκρατικών αλλαγών και θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης του τόπου για να καλυτερεύσει τις ζωές των ανθρώπων».

Για το αν στόχος είναι η «πρωτιά στις ευρωεκλογές» ανέφερε πως «οι στόχοι μας είναι μεγάλοι γιατί είμαστε Αξιωματική Αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει στο μέλλον. Δεν μας αρκεί η άμυνα απέναντι στις πολύ συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Θα βγούμε στην αντεπίθεση με ρηξικέλευθες λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και θέλουμε οι ευρωεκλογές, παρότι δεν εκλέγουν κυβέρνηση και χαρακτηρίζονται από χαλαρή ψήφο, να δώσουν ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη: Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%. Για αυτό βάζουμε φιλόδοξους στόχους».

Ακόμη, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές αλλά σημειώνει ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προκαλέσει θετική έκπληξη καθώς θα αποτελείται από πραγματικά άριστους υποψήφιους. Διευκρινίζω ότι δεν υπάρχουν celebrities».


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM