Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα» Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

«Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα» είπε ο Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στον Απόστολο Λύτρα ο οποίος κακοποίησε τη σύζυγό του, τονίζοντας πως «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

Αυτή η δήλωση του ποινικολόγου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν υπάρχει τίποτα “αντρικό” στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα “αντρικό”στην κακοποίηση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Κούγιας για Απόστολο Λύτρα: Απαράδεκτος ο ξυλοδαρμός, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά γιατί το παραδέχθηκε

Ο πονικολόγος Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως ο Απόστολος Λύτρας είναι «100% κακοποιητής», καθώς, όπως είπε «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά»: «Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει και να επιμείνει στην αρχική του τοποθέτηση».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Απόστολος Λύτρας θα έπρεπε να κατηγορηθεί για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και όχι για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», εξηγώντας πως ο χαρακτηρισμός προκύπτει από το είδος των χτυπημάτων που φέρει το θύμα, με βάση την ποινική δικονομία. «Αυτά τα τραύματα συνιστούν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που είναι πλημμέλημα», είπε. Όπως εξήγησε ο κ. Κούγιας, προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα αδίκημα ως «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», θα πρέπει να έχει προκαλέσει μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακροχρόνια στέρηση στο θύμα να χρησιμοποιεί κάποιο μέλος του σώματός του – κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίσταται.

Ο Απόστολος Λύτρας, συνέχισε ο κ. Κούγιας, θα έπρεπε να κατηγορεί για «επικίνδυνη σωματική βλάβη», που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα και φέρει ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών, όπως και το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, όπως είπε.

Πολύ σωστά έκαναν και τον άφησαν ελεύθερο, με βάση τη δικογραφία και όσα προβλέπει ο νόμος. «Από τότε που υπάρχει η δικονομία τέτοιου είδους χτυπήματα, δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ ως ‘βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη’», πρόσθεσε.

«Είναι κακοποιητής, θα τιμωρηθεί για την πράξη του», όμως, επέμεινε, «τα δύο αδικήματα δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση». Παράλληλα, ο ίδιος καταφέρθηκε εναντίον της παρέμβασης του Αρείου Πάγου για πειθαρχικό έλεγχο της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, τονίζοντας ότι είναι σωστή η τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM