Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα» Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

«Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα» είπε ο Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στον Απόστολο Λύτρα ο οποίος κακοποίησε τη σύζυγό του, τονίζοντας πως «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

Αυτή η δήλωση του ποινικολόγου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν υπάρχει τίποτα “αντρικό” στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα “αντρικό”στην κακοποίηση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Κούγιας για Απόστολο Λύτρα: Απαράδεκτος ο ξυλοδαρμός, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά γιατί το παραδέχθηκε

Ο πονικολόγος Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως ο Απόστολος Λύτρας είναι «100% κακοποιητής», καθώς, όπως είπε «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά»: «Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει και να επιμείνει στην αρχική του τοποθέτηση».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Απόστολος Λύτρας θα έπρεπε να κατηγορηθεί για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και όχι για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», εξηγώντας πως ο χαρακτηρισμός προκύπτει από το είδος των χτυπημάτων που φέρει το θύμα, με βάση την ποινική δικονομία. «Αυτά τα τραύματα συνιστούν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που είναι πλημμέλημα», είπε. Όπως εξήγησε ο κ. Κούγιας, προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα αδίκημα ως «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», θα πρέπει να έχει προκαλέσει μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακροχρόνια στέρηση στο θύμα να χρησιμοποιεί κάποιο μέλος του σώματός του – κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίσταται.

Ο Απόστολος Λύτρας, συνέχισε ο κ. Κούγιας, θα έπρεπε να κατηγορεί για «επικίνδυνη σωματική βλάβη», που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα και φέρει ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών, όπως και το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, όπως είπε.

Πολύ σωστά έκαναν και τον άφησαν ελεύθερο, με βάση τη δικογραφία και όσα προβλέπει ο νόμος. «Από τότε που υπάρχει η δικονομία τέτοιου είδους χτυπήματα, δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ ως ‘βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη’», πρόσθεσε.

«Είναι κακοποιητής, θα τιμωρηθεί για την πράξη του», όμως, επέμεινε, «τα δύο αδικήματα δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση». Παράλληλα, ο ίδιος καταφέρθηκε εναντίον της παρέμβασης του Αρείου Πάγου για πειθαρχικό έλεγχο της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, τονίζοντας ότι είναι σωστή η τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM